Passord administratorer er data programmer eller Apper laget for å hjelpe oss til å holde orden på jungelen med passord som vi trenger. Både Apple Mac OS og Windows kommer ferdig installert med passord generatorer. Disse programmene vil hjelpe deg med å huske dine egne lagrede passord, eller automatisk genere dem for deg. I dette innlegget vil jeg anbefale 3 programmer som kan hjelpe deg ytterligere.

De fleste av oss husker godt tiden da vi skrev ned alle våre passord. Bilde av Thought Catalog på Unsplash

ID - tyveri, en realitet som du bør ta på alvor

Identitetstyveri (ID-tyveri) på internett rammer stadig flere. At noen får tak i dine private opplysninger, for så å gjennomføre kjøp eller bruke kredittkort i ditt navn, er ikke en hyggelig opplevelse. Du kan leser mer om dette på Datatilsynets nettside. Ved å bruke passord administratorer og to-faktor autorisasjon, reduseres sjansen for "hacking" og ID -tyveri, betraktelig.

Lag unike passord på alle nettbutikker og skytjenester

De fleste innloggingstjenester krever at du lager et passord som både kombinere tall, små og store bokstaver, og kanskje til og med symboler. Dette er nærmest umulig å huske. Heldigvis finner det en rekke programmer for både pc, Mac, mobiler og nettbrett som lagrer og husker passordene dine trygt på ett sted.

Her er en oversikt over de mest kjent og brukte passord administratorer. Klikk på linkene hvis du ønsker å gå direkte til avsnittet om hvert program:

Lastpass - gratisutgaven mer enn nok for de fleste.

LastPass lagrer og kryptertetrer passordene på nettet. Standardversjonen av LastPass kommer med et webgrensesnitt, men inkluderer også plugins for ulike nettlesere og apps for de fleste mobiltelefoner og nettbrett.

Der en utrolig bra passord tjeneste som tilbyr det meste du trenger for beskyttelse helt gratis. Brukervennligheten er enkel og intuitiv. Du må imidlertid huske å "slå av" den innebygde "nøkkelringen" på iOS eller MacOs, og velge å bruke Lastpass i stedet for.

Det finnes en betalt abonnement, men gratisutgaven er for de aller fleste mer enn god nok.

LogMeIn, Inc. kjøpte LastPass i oktober 2015. LastPass er en svært populær passord administratorer(sammen med Dashlane, 1Password og KeePass).

I mars 2019 ble Lastpass tildelt Best Product in Identity Management-prisen under det syvende årlige Cyber ​​Defense Magazine InfoSec Awards.

Pris: Gratis utgave på iOS, Android, Desktop (Windows/Mac )
Pris: Premium $3 / mnd (Fakturert 312 kr per år.)
Lenke: Lastpass.com.

LastPass er en av de laveste kostnadsledelseslederne på markedet. Til sammenligning koster konkurrerende leder Dashlane $ 40 per år, mens 1Password koster 36 dollar per år. 

Dashlane - tar passordbeskyttelse til et nytt nivå

Dashlane er et passord administrator program (app) som er tilgjengelig på Mac, Windows, IOS og Android. Den betalte versjonen gir deg ubegrenset antall lagrede passord. Programmet synkroniserer all informasjon på alle dine enheter. Du får autofyll av passord og informasjon, inkludert betalingsinformasjon. Dark Web Monitoring og sikkerhetsvarslinger er også med å gi ekstra sikkerhet. Dashlane tilbyr også VPN for sikker og privat tilkobling på usikrede nettforbindelser som f.eks. flyplasser, kafeer, biblioteker eller lignende. All informasjon blir selvsagt kryptert på sikre servere, eller du kan velge å lagre alt lokalt på enheten.

En gratis versjon virker bare på en enhet, f.eks. din datamaskin. Du kan man administrer opptil 50 passord. Du får også autofyll av all personlig informasjon, og selvsagt passord "fill in". Gratis versjon gir deg også sikkerhetsvarsler. Gratis versjonen er også en fin måte å teste ut programmet, om det noe man f.eks. ønsker å oppgradere hvis man er fornøyd. 

Pris: Gratis ( en enhet ).
Pris: Premium $3.33/ mnd (Fakturert 343 kr per år, 2019 pris)
Lenke: Dashlane.com.

1Password - henger ikke helt med i utviklingen

1Password er utviklet av en AgileBits Inc og en konkurrent til både LastPass og Dashlane. De tilbyr også kryptering av all informasjon på sine servere, og gir også mulighet for lagring lokalt. Den kan også konfigureres slik at filene synkroniseres via Dropbox (alle plattformer), lokale Wi-Fi og iCloud(Kun MaOS og iOS). 1Password.com støtter nå også en abonnementsbasert serversynkroniseringstjeneste som vedlikeholdes av utviklerne.

1Password har ikke så mange funksjonaliteter som Dashlane. De støtter ikke VPN, og har heller ikke en passord endre modul innebygd. Du må endre passordet ditt manuelt på hver side du er logget inn på. Dashlane tilbyr automatisk endring av passord på nettsider som støtter dette.

1Password er støttet på Mac, IOS, Windows, Android, Linux, og Chrome OS.

Pris: Gratis i 30 dager.
Pris: $2.99/ mnd (Fakturert 309 kr per år, 2019 pris)
Lenke: 1Password

Den beste passord administrator jeg har prøvd er Dashlane.

Og vinneren er.... Dashlane! Når det gjelder gratis-versjonene jeg har prøvd og lest om, er det vanskelig å ikke kåre LastPass til vinneren.

Les også om de beste profesjonelle skriveprogrammer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen