Hvordan kutte opp en løk i småbiter? I dette innlegget skal vi se nærmere på det. Så skal jeg også endelig få deg til å IKKE kutte horisontalt. Det er ikke nødvendig! Hvorfor så mange profesjonelle kokker kutter horisontalt, virker for meg rart. Det kan se logisk ut, men når du ser på løkens oppbygning, er det faktisk ikke nødvendig for å oppnå små biter. Bare prøv selv!

Finkutting av løk er ikke vanskelig når du kan teknikken. Bilde av Gaelle Marcel Unsplash.

Finkutte løk i små biter

Del løken i to like store deler. Dette gjør at løken kan ligge flatt og stabilt på skjærebrettet. Ta av skallet på løken, og behold "enden/bunnen". Det sies at hvis du kutter av enden, så begynner løken å "blø" slik at du får tårer i øynene og det svir. Du kan også fjerne endestykkene med en liten kniv, slik som Jean Pierre gjør på video`en nedenfor. Dette krever litt skjæreteknikk, og er ikke noe jeg foretrekker. Skjær så tynne vertikale snitt i løken mot endestykket! Jo tettere, jo mindre biter får du. Siden du har behold endestykket, detter ikke løken fra hverandre. Nå er løken klar til å snittes i små biter.

Skjær tynne vertikale kutt i løken. Bilde av Caroline Attwood on Unsplash.

Skjær vertikalt gjennom løken, motsatt retning av snittene, og løken blir liggende i små biter på skjærebrettet! Akkurat slik du ønsker. Men... vent litt! Skal jeg ikke snitte horisontalt, slik mange kokker gjør? Nei, det er faktisk ikke nødvendig. Løken består av naturlige lag, og når du skjærer tette snitt vertikalt, to retninger, blir resultatet helt perfekt.

Horisontal kutting av løk er også farlig hvis det ikke gjøres riktig. Du kan kutte fingrer og hender. Så den gode nyheten er at dette ikke er nødvendig for å oppnå perfekt småkuttede løkbiter. Se video av Jean Pierre på YouTube nedenfor.

Youtube; Kutting av løk av kokk Jean Pierre - Ikke kutt horisontalt

Tips! Les hvordan du selv kan slipe knivene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Scroll to Top
Rull til toppen