Jeg synes det er kjempe artig å fly, og spesielt når været er fint slik at man kan se så langt øyet rekker. Nylig flydde jeg mellom Bergen og Oslo og da var det nydelige farger på himmelen. Det er i slikt vær man misunner pilotene, men det er en god trøst at man kan oppleve alt gjennom sidevinduet. Her er noen av bildene.

Boing 737 fra SAS på vei inn til Bergen Lufthavn Flesland, perfekt landing fra nord.

Bergen lufthavn, Flesland (IATA: BGO, ICAO: ENBR) ligger på Flesland, 15 km sør for Bergen sentrum og stod ferdig i 1955. Flyplassen er eid og drevet av Avinor.

7.februar 2017 var det optimale flyforhold og flyet er klar til å takse til rullebanen. 

Flesland er Norges nest største flyplass som i 2011 hadde 103 183 sivile flybevegelser og 6 216 841 passasjerer i 2014. Den viktigste destinasjonen er Oslo som har 25 daglige ruteforbindelser t/r med Boeing 737-fly. Det er Europas fjerde mest trafikkerte linje etter antall avganger.[2]

Her ser vi Bergen by i horisonten og Kalandsvatnet rett nedenfor flyet. 

Fra Flesland kan man fly til 61 internasjonale destinasjoner, inkludert daglige avganger til Aberdeen, Amsterdam, Helsingfors, København og London. I mai 2009 startet også Finnair flyvninger mellom Helsingfors og Bergen, som andre flyplass i Norge som får denne destinasjonen.

På flytur mellom Bergen og Oslo kan man på fine dager se vakre fjorder og fjell. 

Bergen lufthavn, Flesland ble i 2009 kåret til Europas beste flyplass og verdens 6. beste flyplass av det britiske reisemagasinet Wanderlust Travel Awards.[3]

Video - Taksing og approach, Bergen Lufthavn Flesland.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.