Flyreise Bergen - Oslo er en vakker flyreise over fjorder og fjell. Flyturen ble en vakker opplevelse, spesielt da været var så fint og man kunne se så langt øyet rekker. På turen satt jeg ved vinduet og ble virkelig imponert av de nydelige fargene på himmelen. Det er i slikt vær man misunner pilotene, men det er en god trøst at vi som passasjerer også kan oppleve alt gjennom sidevinduet. Her er noen av bildene jeg tok fra turen.

Boing 737 fra SAS på vei inn til Bergen Lufthavn Flesland, perfekt landing fra nord.

Flyreise Bergen - Oslo er ligger på 7 plass

Flyreisen Bergen - Oslo ligger på 7 plass over Europas 11 mest trafikkerte innenriks flyruter. 5,2 millioner nordmenn flyr like mye innenriks som 50 millioner EU-borgere, les mer. Flyturen tar omtrent 50 minutter og trafikkeres i hovedsak av SAS og Norwegian.

Bergen lufthavn Flesland bygget i 1955

Bergen lufthavn, Flesland (IATA: BGO, ICAO: ENBR) ligger på Flesland, 15 km sør for Bergen sentrum og stod ferdig i 1955. Terminalbygget ble tegnet av arkitekt Halfdan B. Grieg og den nye flyplassen hadde en rullebane på 2990 meter. Den opprinnelige flyplassen ble hovedsakelig finansiert av NATO.

Flyreise Bergen - Oslo 7. februar 2017 var det optimale flyforhold og flyet er klar til å takse til rullebanen på Bergen lufthavn, Flesland.

Bergen lufthavn Flesland er Norges nest største flyplass

Flesland er Norges nest største flyplass som i 2011 hadde 103 183 sivile flybevegelser og 6 216 841 passasjerer i 2014. Den viktigste destinasjonen er Oslo som har 25 daglige ruteforbindelser t/r med Boeing 737-fly. Det er Europas fjerde mest trafikkerte linje etter antall avganger.[2]

Fra Flesland kan man fly til 61 internasjonale destinasjoner, inkludert daglige avganger til Aberdeen, Amsterdam, Helsingfors, København og London. I mai 2009 startet også Finnair flyvninger mellom Helsingfors og Bergen, som andre flyplass i Norge som får denne destinasjonen.

Flyreise Bergen - Oslo. Her ser vi Bergen by i horisonten og Kalandsvatnet rett nedenfor flyet. 

Bergen lufthavn Flesland med ny terminal i august 2017

I august 2017 ble en ny terminal på Bergen Lufthavn åpnet. Terminalen har et totalt areal på 85.000 kvadratmeter, nesten fire ganger så stor som den gamle, og med bybanestasjon i kjelleren. Reisende får også 20 nye butikker og serveringssteder å velge mellom.

Dagens flyplassen er eid og drevet av Avinor.

flyreise Bergen - Oslo

På flyreise Bergen - Oslo kan man på fine dager se vakre fjorder og fjell. 

Bergen lufthavn, Flesland ble i 2009 kåret til Europas beste flyplass og verdens 6. beste flyplass av det britiske reisemagasinet Wanderlust Travel Awards.[3]

Les også om Lanzarote flyplass, en meget populær flyplass for amatørfotografer.

Video - Taksing og approach, Bergen Lufthavn Flesland.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Secured by Sucuri

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen