Tour de France 2022

Tour de France 2022 er den 109. utgaven og sykkeleventyret starter 1. juli med hele tre etapper i Danmark. I tre uker skal verdens beste sykkelryttere kjempe seg gjennom 21. etapper før den sterkeste rytteren i den gule leder trøyen kan løfte trofeet 24. juli på ChampsÉlysées i Paris. Det skal også kåres vinnere av grønn poengtrøye (beste spurter), klatretrøye og hvit ungdomstrøye (beste rytter under 25 år).

Full dekning på TV2 og Discovery+

TV2 og Discovery+ har full dekning av alle etappene i årets Tour de France. TV2 fortsetter sin satsning og sender et stort team som skal dekke dette fantastiske sykkel sirkuset.

Foto: Espen Solli/TV 2.

Foto: Espen Solli/TV 2.

TV-2 team som skal dekke årets Tour de France 2022. Fra v.: Marius Skjelbæk, Emma Johansson, Magnus Aarre, Christian Paasche, Mads Kaggestad, Dag Otto Lauritzen, Sindre J. Olsen og Magnus Drivenes.

Dag Otto Lauritzen ut i bil med gjester

Dag Otto og Sindre J. Olsen gir oss intervjuer av ryttere før start og endelig kan TV2 sende Dag Otto Lauritzen ut i bil for å møte folk langs løypa. Han skal ha med seg gjester i bilen som Therese Johaug, Nils Jakob Hoff, Eyvind Hellstrøm og Sebastian Foss Solevåg. Johaug og Hoff skal også ha en duell på sykkel opp til Alpe d’Huez dagen før rytterne skal opp det ikoniske fjellet.

Marius Skjelbæk og Magnus Drivenes skal loser oss gjennom alle innslagene fra Studio. I kommentatorboksen skal Christian Paasche og Mads Kaggestad analysere og kommentere alt som skjer underveis i sykkelløpene. Christian Paasche har kommentert Tour de France sammen med Johan Kaggestad i samtlige utgaver siden 2004.

Kurt Asle Arvesen deltar som ekspert kommentator

I år har TV2 fått med seg ekspert kommentator Kurt Asle Arvesen som har en lang karriere bak seg både som rytter og sportsdirektør.

Det er bare å glede seg til en knall god TV-sending på TV2. Les mer om produksjonen på TV2 [her]. For hver dag vil det bli konkurranser hvor seere kan vinne flotte premier.

Norske ryttere i 2022

Alexander Kristoff er en utrolig god spurter, og får han et perfekt opptrekk og plassering i spurten, kan han fort ta hjem en etappeseier.

Edvald Boasson-Hagen kom alene til mål på den 19. etappen i 2017. Jeg heiet foran tv-en som en krazy supporter, armer og ben gikk i alle retninger, og jeg ropte og skrek så halve nabolaget hørte det. Da stod tiden stille, det var helt magisk og en stor lykkefølelse da Edvald løftet hendene over styret og vant suverent. Får Edvald mulighetene til å bli med i et brudd som går helt inn, er Edvald livsfarlig; både i spurten, men kan Edvald gjenta bragden fra 2017; å komme alene over mål med løftende hender?

Andre norske ryttere som deltar er Andreas LeknessundAmund Grøndahl JansenSven Erik BystrømVegard Stake Laengen.

Jeg håper på minst en etappeseire og ønsker våre gutter lykke til!

På TV2.no/sport kan du få med deg alle de siste nyheter fra Tour de France. Få også med deg alle detaljer om etappene, rytterne, lagene og løypeprofil på Tour de France sin offisielle nettside (engelsk).  


Bilde heading av Árni Svanur Daníelsson på Unsplash. 10. etappe i Tour de France, 17. juli 2018. Rytteren på bilde er Greg van Avermaet i den gule trøya – på vei opp den tøffe stigningen Col de Romme.

Sist oppdatert 4. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress