MacWorld er ett nettsted dedikert til produkter og programvare fra Apple Inc. Macworld har hovedkontor i San Francisco, California og er publisert av Mac Publising. Magasinet ble startet i 1984 av David Bunnell (1947-2016) og Andrew Fluegelman (1943 - 1985). Det var det eldste Macintosh-magasinet, inntil 10. september 2014. Da annonserte eierne at den trykte Magasin versjon ville bli lagt ned, og at magasinet kun ville fortsette i en online elektronisk nettversjon.

Omslaget av første utgaven ville ikke ha skjedd uten David Bunnell. Bilde Macworld.com.

Macworlds første utgave - Steve Jobs ville ikke være på førstesiden!

Den første utgaven av ble lansert samme dag som Apple Macintosh kom på markedet i 1984. Dette var en stor nyhet, spesielt da dette var den første datamaskinen for privatmarked med et grafisk grensesnitt. Magasinet ble en stor suksess og ble raskt det mestselgende magasinet for Apple relaterte produkter.

Oppstarten var noe kaotisk, og en av grunnleggerne David Bunnel, fortalte i 2014 en stor hemmelighet om hvordan de løy for Steve Jobs. Magasinets førsteside var nemlig det ikoniske bildet av Steve Jobs med tre Macintosh maskiner.  Et par uker etter at Steve Jobs hadde posert for omslaget til Macworlds første utgave, endret han mening. Han ville ikke være på forsiden lengre. David Bunnel brukte da et velkjent triks blant publisere: Han fortalte Steve Jobs at trykkingen av Magasinet var startet, med andre ord var det for sent å endre på forsiden, les her. Dette var ikke tilfelle. David Bunnel forteller at de hadde brukt mye energi på å overtale Steve Jobs til å posere i magasinet, og deretter mye styr med å fått tatt bilder. Bunnel sa følgende, les her.  

"Hvordan kunne vi lansere dette utrolige bladet samme dag Macintosh kom ut, og ikke ha Steve Jobs på forsiden?
Det var utenkelig."

David Bunnell (1947-2016), grunnla Macworld, PCWorld og PC Magazine. Han ble 69 år gammel.

Macworld

Bilde: David Bunnel Macworld.com. 

Alt innen Apple nyheter

På Macworld kan man lese nyheter som omhandler Apple sine produkter og programvare. Det kan være lansering av nye mac-maskiner, iPhone, iPad eller oppdateringer av programvare.

Her finner man også en rekke tester og anbefalinger. Er man en Apple bruker er dette absolutt en nettside med nyttig og interessant lesning.

Macworld Podcast - refleksjoner rundt Apple produkter

Macworld Podcast var en ukentlig podcast som startet sendinger 26. april 2005 og som senere ble oppgradert til den offisielle "Macworld Podcast" som du kan høre på Macworld.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen