Bakgrunnsbildet på telefonen er med å skape et personlig preg og en spesiell brukeropplevelse. Du kan enkelt velge et standard bilde eller et av dine egne bilder. På iPhone kan du angi bilde som bakgrunnen på "Hjem-skjermen",  eller på den "låste skjermen" eller begge. Hjem-skjermen vises når iPhone ikke er låst. Den låste skjermen vises når du vekker iPhone.

Bakgrunnsbildet

Bilde jeg bruker på "Hjem-skjermen" viser solnedgang i en by, og har fantastiske farger.

Kort hvordan endre bakgrunnsbildet på din telefon

Da jeg har en iphone, gjelder følgende retningslinjer alle som har IOS. For Android se denne artikkelen på Dinside.no.

1. Åpne Innstillinger og trykk på Bakgrunn og trykk > Velg en ny bakgrunn.

2. Velg et bilde fra Dynamisk, Stillbilder, Live eller dine egne bilder. Du må ha en iPhone 6s eller nyere for å velge en Live-bakgrunn eller et Live Photo. iPhone XR og iPhone SE støtter ikke Live-bakgrunner.

3. Dra med tommel og pekefinger for å flytte bildet. Eller knip for å zoome inn og ut slik at bildet passer på skjermen. Du trenger ikke tenke på oppløsning, da telefonen tilpasser bilde automatisk til skjermen.

Du kan velge Perspektiv, slik at bakgrunnen flytter på seg når du vipper på skjermen. Stillbilde vil ikke flytte på seg. Ved bruker av Live Photo, vil bakgrunnen animeres og beve seg når du trykker hardt på skjermen.

4. Når du har justert bildet, trykker du på Angi. Eller du kan trykke på Avbryt for å starte på nytt. Du kan angi bakgrunnen på Hjem-skjermen, den låste skjermen eller begge.

Tips til valg av bakgrunnsbildet

Å gi tips til valg av bakgrunnsbildet er nærmest helt umulig, fordi det er personlig, og interesser og hva som betyr noe viktig er så forskjellig. Det viktigste er at du synes bilde er fint, og at bilde bringer gode minner og følelser frem.

Et bilde på hjem-skjermen må heller ikke være fylt med for mye detaljer, da dette gjør det vanskeligere å se app symbolene, og opplevelsen blir veldig rotet og forstyrrende.

Jeg har tidligere skrevet om nettsider hvor man kan laste ned bilder gratis og som kan brukes helt bekymringer med tanke på rettigheter osv. Disse bildene kan du også selvsagt velge som bakgrunnsbildet på din telefon. Jeg har blant annet skrevet om Morguefile.com og Unspash.com på min blogg her.

Det finnes også en rekke apper som lar deg velge mellom tusenvis av stilige bakgrunnsbilder. Dinside.no har skrevet en artikkel om en rekke slike app`er for både IOS og Android.

Nedenfor har jeg samlet noen av mine favoritt bilder som du fritt kan bruke på telefonen, hvis de faller i smak.

Bilder med vinter som motiv

Bilder av naturfenomen

Bilder som er abstrakt

Bilder av vann

Andre bilder

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen