Kanalbåt i København – Da vi møtte den lille havfruen

Vi besøkte København sommeren 2014 og det var 28 grader og sol. Vi kunne ikke be om mer, nå var det opp til oss. Vi ønsket å få mest mulig ut av dagen, og København har så mye spennende å by på, se også "Skibene på Holmen" bloggen. Vi ville først komme oss ut på sjøen og bestilte en tur med en av Københavns kanalbåter.

2014-juli-21 Havfruen København-3Københavns fantastisk by og arkitektur sett fra sjøen, og havfruen venter på oss. 

Det var guide ombord, men ikke alltid så lett å oppfatte alt, men du verden er det nok av synsinntrykk, og sjøluften er god i Danmark også.

2014-juli-21 Havfruen København-14Guiden var flink og fortalte oss alt om den vakre byen København.

Den lille havfrue er en kjent bronseskulptur som er plassert i havnen i København. Skulpturen er en kvinne som har en kropp med ben, men med finner på bena.

2014-juli-21 Havfruen København-10Turistattraksjonen alle vil se; Den lille havfrue sett fra sjøen. Se også fotogalleri for flere bilder.

Skulpturen ble gitt som gave til København av brygger Carl Jacobsen og laget av billedhugger Edvard Eriksen (1876–1959). Eriksen brukte sin kone Eline Eriksen som modell for skulpturen. Skulpturen er 125 cm høy og veier 175 kg, og den ble satt opp på en granittstein på Langelinie den 23. august 1913. Statuen er en av Danmarks største turistattraksjoner.

Den lille havfrue sett fra land; Københavns største turistattraksjon!

Fra båtturen fikk vi også se Amalienborg slottsanlegg, Operaen på Holmen, samt trange kanaler rundt byen. En uforglemmelig dag og tur! Ekstra hyggelig å oppleve turen sammen med min gode barndomsvenn Morten, som har vært i København før og kunne tips oss om gode severdigheter.

JA- Det er delig å være norsk i Danmark!

Videoklipp.

Fotogalleri.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.