Altibox Norway Chess 2020 – Endelig tilbake til brettet

Tormod

Oppdatert:

Norway Chess 2020

Altibox Norway Chess 2020 arrangeres i Stavanger fra 5.-16. oktober 2020. I elleve dager skal noen av de beste sjakkspillere i verden kjempe om seier i denne prestisjetunge turneringen. Etter at landene ble stengt ned i mars i år på grunn av COVID-19,  har ikke de beste sjakkspillerne hatt noe lang pause. De har benyttet internett og spilt online-turneringer, men nå er endelig tiden kommet for å kjempe over brettet igjen.

Norway Chess 2020

Magnus Carlsen fra hurtigsjakk turnering 2019. Photo credit: Lennart Ootes / Altibox Norway Chess.

2020 sesongen vil bli husket for onlinesjakk

Magnus Carlsen lot seg ikke stoppe av COVID-19, og tok initiativet og startet Magnus Carlsen Chess Tour 2020,  et online sjakkarrangement med $ 1 million i potten. Turneringen bestod av verdens beste spillere som konkurrerte i 4 superturneringer, hvor vinnerne deretter spilte i en Grand Final i august 2020. Den vant Magnus Carlsen i et dramatisk armageddon parti mot Hikaru Nakamura.

Online turneringene har også blitt sendt og kommentert på TV2, så for oss sjakkintereserte har det vært mye å glede seg over.

Norway Chess 2020

Endelig er Altibox Norway Chess tilbake, her fra hurtigsjakk turnering 2019. Photo credit: Lennart Ootes.

På tide å se Magnus Carlsen tilbake ved spillebrettet igjen

Nå er nedtellingen begynt! Etter nærmest 1/2 år uten turneringsjakk ved bordet, braker det løs 5. oktober 2019 i Stavanger med Altibox Norway Chess. Det skorter ikke på solide spiller, og i år får vi gleden av å følge disse spillere duellere om seieren:

  • Magnus Carlsen – Norge
  • Fabiano Caruana – USA
  • Levon Aronian – Armenia
  • Jan-Krzysztof Duda – Polen
  • Alireza Firouzja – FIDE
  • Aryan Tari – Norge

Vi gleder oss til mange dager med sjakk

Vi vil selvsagt heie og krysser fingrer for at Magnus vinner i år. Det blir også spennende å følge det unge talentet Alireza Firouzja, som i løpet av kort tid har utviklet seg til en svært god sjakkspiller. Han har et stort potensiale til å kjempe i toppen. I år får vi også gjensyn med Aryan Tari, som skal knive mot de store kanonene. Aryan er ung, og en man ikke skal ta for lett. Vi ønsker Aryan lykke til, og håper at han kan få noen gode partier mot de beste. Det er vel liten tvil om at Magnus, Caruana og Levon er de største favoritter til å dra hjem seieren.

Program: 5.-16. oktober 2020

Du er to pausedager, og du kan lese alt om turneringen, på Altibox Norway Chess sine nettsider. TV 2 Sport 2  dekker turneringen, og sendingene starter kl. 16.30.

Link: Altibox Norway Chess.


Tips! Les da jeg fikk spille mot Wesley So i Norway Chess 2018.

Info: Bilde i heading av Lennart Ootes / Altibox Norway Chess 2019 under pressekonferanse og lynsjakkturneringen.

Sist oppdatert 9. mai 2024

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.