LEGO – Mitt favoritt leketøy

Det er ingen andre leketøy som har begeistret meg mer enn LEGO i barneårene. LEGO er en leketøyserie bestående av fargerike plastklosser, tannhjul, figurer og andre deler som kan monteres sammen i nær sagt uendelig mange kombinasjoner. Det å kunne bygge LEGO etter tegning var artig, men det gøyeste for meg var å bygge helt fritt, etter min egen fantasi og kreativitet, med de legoklossene jeg hadde tilgjengelig.

Jeg begynte tidlig å interessere meg for LEGO. Det var jo så utrolig gøy å bygge og sette sammen legoklossene og samtidig se sluttresultatet.

Bilde er tatt fra 1977 hvor jeg var 4 år og bygger trolig LEGO for første gang etter beste evne og med stor konsentrasjon.

I løpet av barndomsårene bygde jeg mange rare farkoster, biler og flygende konstruksjoner, men det kjekkeste var selve byggeprosessen og få klossene til å passe.

LEGO var min favoritt leke, og jeg likte å bygge båter, biler og fly. Bilde fra 1982 hvor jeg var 9 år gammel. 

Det var Ole Kirk Christiansen, en snekker fra Billund i Danmark, som fant opp LEGO konseptet. Det hele begynte i 1920-årene med treleker, og firmaet ble opprett i 1932. På 1940-tallet ble plastlekene introdusert og i 1953 fikk klosslekene sitt legendariske navn; «LEGO-klossen». I 2006 ble klossene listet i Danmarks kulturkanon.

For de interesserte kan du lese mer om LEGO historien på Wikipedia her.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.