LEGO er en leketøyserie bestående av fargerike plastklosser, tannhjul, figurer og andre deler som kan monteres sammen i nær sagt uendelig mange kombinasjoner. Det er ingen andre leketøy som har begeistret meg mer i barneårene. Det å kunne bygge etter tegning var artig, men det gøyeste for meg var å bygge helt fritt. Da bygget jeg etter min egen fantasi og kreativitet, med de legoklossene jeg hadde tilgjengelig.

Jeg begynte tidlig å interessere meg for LEGO. Det var jo så utrolig gøy å bygge og sette sammen klossene og samtidig se sluttresultatet.

Bilde er tatt fra 1977 hvor jeg var 4 år og bygger trolig LEGO for første gang etter beste evne og med stor konsentrasjon.

I løpet av barndomsårene bygde jeg mange rare farkoster, biler og flygende konstruksjoner, men det kjekkeste var selve byggeprosessen og få klossene til å passe.

LEGO var min favoritt leke, og jeg likte å bygge båter, biler og fly. Bilde fra 1982 hvor jeg var 9 år gammel. 

LEGO ble oppfunnet av en snekker i Danmark.

Det var Ole Kirk Christiansen, en snekker fra Billund i Danmark, som fant opp konseptet. Det hele begynte i 1920-årene med treleker, og firmaet ble opprett i 1932. På 1940-tallet ble plastlekene introdusert og i 1953 fikk klosslekene sitt legendariske navn; «LEGO-klossen». I 2006 ble klossene listet i Danmarks kulturkanon.

For de interesserte kan du lese mer på Wikipedia her.

Les også da jeg lekte Cowboy og indianer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen