LEGO – Mitt favoritt leketøy

LEGO er en leketøyserie bestående av fargerike plastklosser, tannhjul, figurer og andre deler som kan monteres sammen i nær sagt uendelig mange kombinasjoner. Det er ingen andre leketøy som har begeistret meg mer i barneårene. Det å kunne bygge etter tegning var artig, men det gøyeste for meg var å bygge helt fritt. Da bygget jeg etter min egen fantasi og kreativitet, med de legoklossene jeg hadde tilgjengelig.

Lego

Bilde er tatt fra 1977 hvor jeg var 4 år og bygger trolig LEGO for første gang etter beste evne og med stor konsentrasjon.

Jeg begynte tidlig å interessere meg for LEGO. Det var jo så utrolig gøy å bygge og sette sammen klossene og samtidig se sluttresultatet.

I løpet av barndomsårene bygde jeg mange rare farkoster, biler og flygende konstruksjoner, men det kjekkeste var selve byggeprosessen og få klossene til å passe.

Lego

LEGO var min favoritt leke, og jeg likte å bygge båter, biler og fly. Bilde fra 1982 hvor jeg var 9 år gammel. 

LEGO ble oppfunnet av en snekker i Danmark.

Det var Ole Kirk Christiansen, en snekker fra Billund i Danmark, som fant opp konseptet. Det hele begynte i 1920-årene med treleker, og firmaet ble opprett i 1932. På 1940-tallet ble plastlekene introdusert og i 1953 fikk klosslekene sitt legendariske navn; «LEGO-klossen». I 2006 ble klossene listet i Danmarks kulturkanon.

For de interesserte kan du lese mer på Wikipedia her.


Tips! Les også da jeg lekte Cowboy og indianer.

Sist oppdatert 13. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress