Kokosolje mot hud og hår

Kokosolje har de siste årene blitt mer og mer populært å bruke mot hud og hår. Spesielt etter at kjendiser som Kourtney Kardashian skrev på sin app «Kourt» at hun smører seg inn med kokosolje før hun går ut av dusjen. Andre kjendiser som Blake Lively og Gwyneth Paltrow sverger også til kokosoljen på hud og hår [MinMote].

Da min kone er svært opptatt av hud og hår, var vi testet og brukt kokosolje en lang stund, og her er noen av våre erfaringer!

Cocosa Extra Virgin kokosolje

Extra virgin kokosolje er typen som anbefales å bruke på hud og hår, og fås kjøpt de deg fleste helsekostforretninger.

Bruk extra virgin kokosolje

Etter å ha google rundt på en rekke artikler, virker det som alle anbefaler at du bruker en uraffinert eller kaldpresset extra virgin kokosolje. Disse fås kjøpt på de fleste helsekostforretninger som f.eks. Sunkost.

Fuktighetskrem til både kropp og ansikt

Kokosolje er faktisk en av de mest naturlige kildene til fuktighet vi har til både hud og hår. På grunn av det høye fett innholdet, har oljen en regulerende effekt på hudens fukt- og fettbalanse da den hindrer vanntap og virker fuktighetsbevarende. Oljen kan brukes på både i ansikt og på hele kroppen. Påfør oljen etter at du har dusjet, men vær forsiktig så du ikke får olje i øynene.

Da jeg har hatt veldig tørre føtter, og påført kokosolje regelmessig, er det ingen tvil om at oljen har gjort huden mye mykere.

Hår og hodebunn

Da kokoolje er et naturlig produkt uten kjemikalier, er den veldig god mot tørr hodebunn. Masser inn oljen i hodebunnen og la den virke i fem minutter. Skyll ut, og bruk jevnlig.

Olje tilfører håret fuktig og gir det naturlig glans. Bruk litt kokosolje på fingrene og maser hårtuppene eller det håret som trenger fuktighet og glans.

Hår og kokosolje

Kokosolje skal hjelpe mot tørr hodebunn og tørt hår. Bilde av Tim MossholderUnsplash.

Fjerne sminke og mykner opp neglebånd

Det har vist seg at kokosoljen hjelper å fjerne sminke. Vær forsiktig så du ikke få oljen i øynene. Oljen hjelper også mot tørre og flisete neglebånd. Påfør to ganger daglig. Min kone bruker lite sminke, så effekten har vi ikke noe erfaring med. Min kone har erfart at oljen mykner opp neglebånd og er bra for tørr hud rundt neglene.

Kokosolje skal hjelpe mot tørre og flisete neglebånd. Bilde av Damir SpanicUnsplash.

Munnskyll

Kokosolje er anti-bakteriel og skal være bra for munn og tannhelse. Har du problemer med ofte munnsår, så prøv å gurgle regelmessig med kokosolje. Du trenger ikke gjøre det hver dag, men innimellom og se om plagene forsvinner. Jeg har ikke hatt munnsår etter at jeg begynte å bruke kokosolje. Min kone har også brukt kokosolje regelmessig som munnskyll og det virker forebyggende og hun er fornøyd med resultatet.

Barberingskrem

Siden oljen er anti-bakteriel skal den være bra å bruke i forbindelse med barbering, altså som barberkrem. Jeg forretrekker eget barberskum, men oljen er veldig god å ta på «etter» barbering på sår og utsatt hud. Den tilfører fuktighet og motvirker infeksjoner i kutt og rifter. Jeg anbefaler også å bruker Alum blokk etter barbering. Siden kokosoljen gir en fett glans i huden, ville jeg ikke brukt den rett før man går på jobb. Barberer du deg på kvelden, passer det bedre å påføre.

Oppsummering

Våre erfaring er at kokosolje gir mykere hud, og har en pleiende effekt.

Er du fremdeles skeptisk? Kokosolje koster rundt 170 – 200 kr og varer lenge. Er du plaget med munnsår, tørr hodebunn og hår, tørr hud eller andre hudirritasjoner, så er kokosolje et naturlig og mildt produkt, og det skader ikke å prøve!

I tillegg er kokosolje ofte rimeligere enn mange andre kremer og produkter, så hvis du blir fornøyd, så kan du spare noen kroner også.


Bilde i toppen av bloggen er tatt av Louis Hansel @shotsoflouisUnsplash.

Tips! Tørre lepper? Påfør litt kokosolje på kvelden og la den virke over natten.

Sist oppdatert 5. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress