Jeg husker godt da jeg fikk min første jojo. Den skulle i mange år bli en hyggelig lekekamerat. En jojo er et leketøy som består av to trinser som er holdt sammen med en kort aksel hvor det er festet en hyssing til. Dermed kan man få jojoen til å gå opp og ned langs snora mens den roterer.

Her leker jeg med jojo og øver på ulike triks. Det var utrolig artig. Foto av meg i 1986.

Det var utrolig gøy å øve seg på ulike triks med jojoen. Det kjekkeste var kanskje å få den til å spinne og så gi den ett rykk slik at den kom tilbake. Vi klarte også å få den til å spinne i en 360 grader sirkel, et par runder, for så og få den i retur.

I dag finnes det egne jojo konkurranser over hele verden, og for profesjonelle finnes det idag fem offisielle grener man kan delta i.For de interesserte kan du lese mer på Wikipedia her.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.