Feda – Her kunne jeg bodd i et nøst!

Tormod

Oppdatert:

Feda

Feda er en bygd og et tettsted i Kvinesdal kommune i Vest-Agder som har 404 innbyggere per 1. januar 2015. Når du en gang kjører gjennom Feda skulle du ønske at du eide et hus her, eller i det minste et nøst, for maken til idyll skal man lete lenge etter.

Feda

Fedaelva er en utrolig idyllisk opplevelse med de gamle trehusene langs elven. Foto: Tormod Gundersen.

Feda er et gammelt strandsted på nordsiden av Fedafjorden, om lag 8 kilometer øst for Flekkefjord. Stedet ligger på begge sider av Fedaelva, som renner ut i Fedafjorden. Stedets gamle trehusidyll og sjøboder er helt enestående. Stedet fikk allerede tidlig på 1980-tallet utarbeidet bevaringsplan for sentrumsområdet. Den pålegger huseiere å være tro mot gammel byggeskikk. Det er boplikt i Feda, men ikke ellers i Kvinesdal kommune.

Feda

Bru over Fedaelva er en magisk opplevelse med de gamle trehusene langs elven. Foto: Tormod Gundersen.

Feda

Langs Fedaelven ligger hus helt ned i vannkanten, og huseier må være tro mot gammel byggeskikk.

Ikke kjør forbi Feda på E-39, men kjør gjennom denne fantastisk lekre bygden og sug til deg inntrykkene som kommer på løpende bånd. For en idyllisk plass. Her kan man nærmest bo i et nøst!

Les også om Kvinesdal som ligger ca 15 minutters kjøretur lengre nord, som jeg har skrevet om på min blogg her. Like i nærheten ligger Fosseland Vandrerhjem hvor det er muligheter for å gå fotturer langs de vakre vannene som ligger i området.


Tips! Les også om Kvinesdal – Den bortgjemte perle.

Sist oppdatert 17. april 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.