Feda er en bygd og et tettsted i Kvinesdal kommune i Vest-Agder som har 404 innbyggere per 1. januar 2015. Når du en gang kjører gjennom Feda skulle du ønske at du eide et hus her, eller i det minste et nøst, for maken til idyll skal man lete lenge etter.

Her ser vi deler av Fedaelva som renner gjennom det vakre tettstedet.

Feda er et gammelt strandsted på nordsiden av Fedafjorden, om lag 8 kilometer øst for Flekkefjord. Stedet ligger på begge sider av Fedaelva, som renner ut i Fedafjorden. Stedets gamle trehusidyll og sjøboder er helt enestående. Stedet fikk allerede tidlig på 1980-tallet utarbeidet bevaringsplan for sentrumsområdet. Den pålegger huseiere å være tro mot gammel byggeskikk. Det er boplikt i Feda, men ikke ellers i Kvinesdal kommune.

Bru over Fedaelva er en magisk opplevelse med de gamle trehusene langs elven.

Langs Fedaelven ligger hus helt ned i vannkanten, og huseier må være tro mot gammel byggeskikk.

Ikke kjør forbi Feda på E-39, men kjør gjennom denne fantastisk lekre bygden og sug til deg inntrykkene som kommer på løpende bånd. For en idyllisk plass. Her kan man nærmest bo i et nøst!

Les også om Kvinesdal som ligger ca 15 minutters kjøretur lengre nord, som jeg har skrevet om på min blogg her. Like i nærheten ligger Fosseland Vandrerhjem hvor det er muligheter for å gå fotturer langs de vakre vannene som ligger i området.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Scroll to Top
Rull til toppen