Elvis Presley (1935-1977, 42 år) er en av de største sangartister i det 20.århundre. Han har fått tilnavnet «King of rock and roll», eller kun «The King.» Det er beregnet at Elvis solgte nærmere to milliarder plater verden over, og er følgelig i særklasse tidenes mest solgte plateartist selv om beregningene spriker noe.

Elvis Presley

Elvis – Aloha from Hawaii , 14. januar 1973. Bilde kreditt av psbhawaii.org.

Den mest kjente konserten Elvis Presley hadde var nok - Aloha From Hawaii

Den mest kjente enkeltkonserten som Elvis Presley hadde var nok  Elvis – Aloha from Hawaii. Det var verdens første satellittoverførte konsert med en soloartist. Konserten ble sendt 14. januar 1973 og ble sett av mellom 1 og 1,5 milliarder mennesker, hvilket tilsvarte en fjerdedel av jordens befolkning.

Jeg vokste opp med Elvis - Aloha From Hawaii

Jeg var ikke født da konsert med Elvis ble sendt, men min far hadde selvsagt mange år senere fått tatt opp hele konserten på videomaskinen. Så på begynnelsen av 80-tallet husker jeg godt at min far satte på Aloha from Hawaii, hvis det ikke var noe annet spennende på TV. Vi ble ikke lei heller. Så i hele barndommen ble det mye Elvis sanger og konserter.

Det var selvsagt trist at Elvis døde så altfor tidlig, men vi levde videre på musikken, konsertene, og filmene.

Elvis Presley

Bilde av Elvis Presley og familien hang på veggen på barne-
rommet mitt
. Bilde tatt rundt 1980.

Vi sang Karaoke sammen med Elvis som barn

Jeg kan minnes at vi satte på Elvis platene og tok en mikrofon i hånden, eller noe som lignet på en. Så mens musikken strømmet ut i rommet sang vi sammen med Elvis. Vi rocket... slik vi husket Elvis gjorde det. Vi begynte altså tidlig å synge Karaoke og det var utrolig gøy.

Minnene fra denne artisten lever videre. Elvis er fremdeles stor i USA, og mange turister besøker hver år Graceland i Memphis, Tennessee, som var Elvis Presleys hovedhjem fra 1958 til hans død i 1977. Graceland ble åpnet for publikum 7. juni 1982. Elvis hjem er USAs mest besøkte museum, kun overgått av Det Hvite Hus.

Les da vi opplevde Kjell Elvis som er Norges profesjonelle Elvis-imitator.

Hele konserten med Elvis Presley fra Aloha From Hawaii kan du se på YouTube

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen