Parfyme konsentrasjoner gjenspeiler konsentrasjonen av aromatiske forbindelser i et løsningsmiddel, som typisk er etanol eller en blanding av vann og etanol. Spesielle uttrykk brukes ved å gjengi prosent av parfyme- olje i volumet av det endelige produktet. 

Parfyme konsentrasjon gjengis i prosent av parfymeolje i total-volument. Foto av rizalina fra Morguefile.com

Konsentrasjoner i prosent er mengde parfymeolje. Ref. perfume.com.

Aftershave ~ 1-2%. Aftershave er noen ganger feilaktig omtalt som eau de cologne på grunn av lik parfyme konsentrasjonen i de to produktene. Aftershave inneholder imidlertid beroligende og kjølende ingredienser som for eksempel Aloe Vera, noe ikke eau de cologne har. Aftershave bidrar til å berolige huden etter barbering. Alkoholen vil også lukke hudens porer som følge av varmt vann fra barberingen. Aftershave påføres på hele hudområde som er barbert (splash), og duften vil kun vare i ca 2-3 timer. Den er med andre ord ikke effektivt hvis du ønsker at duften skal vare utover dagen eller kvelden.

Eau fraiche ~ 1-3%. Eau fraiche har en enda lavere konsentrasjon av duft enn eau de cologne og vil kun vare i opptil to timer. Eau fraiche inneholder ikke så høy mengde alkohol, og består stort sett av duftkonsentrat og vann.

Eau de Cologne (EdC) ~ 2-4%. Dette er den svakeste parfyme konsentrasjonen som varer 2-3 timer, og inneholder ikke hudpleiende ingredienser som aftershave, men kun om duft som påføres via spray.

Eau de toilette (EdT) ~ 5-15%. Mest vanlig brukt blant herreparfymer, og er en konsentrasjon som varer mye lenger enn en aftershave, og du får normalt rundt 4-8 timer, noe som er ideelt hvis du vil at duft å vare hele arbeidsdagen eller utover kvelden. Husk at friske dufter har en tendens til å forsvinne fortere fra huden enn tyngre dufter, slik at enkelte eau de toilette kun varer i 4-5 timer. 

Eau de Parfum (EdP) ~ 15-20%. Noen ganger oppført som "eau de parfyme" eller "Millésime"; Parfum de Toilette brukes skjeldnere nå til dags. Varighet: 7-14 timer. 

Parfum eller ekstrakt ~ 15-40%. Også kjent som parfyme ekstrakt, ren parfyme, eller rett og slett parfyme. Normalt vil parfymene ligge mellom 20-30%. Varighet: 10-24timer.

Velg den parfymekonsentrasjon som passer ditt formål

Når konsentrasjoner parfymeolje øker, så vil projeksjon og varigheten normalt øke. Varigheten avhenger også av hudtype, mengde påført og hvor på kroppen man påfører parfymen. Velg den parfymekonsentrasjonen som passer deg best.

Du kan også lese mer om parfyme konsentrasjoner og parfymens historie på Wikipedia her.

2 hendelser på “Parfyme konsentrasjoner”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Siteground
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Hold deg oppdatert!

Nyhetsbrev

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen