Ostehøvelen elsket av generasjoner

Tormod

Oppdatert:

Ostehøvelen et en av mine favoritt redskaper på kjøkkenet, foruten om kniver. Nylig fikk jeg en ostehøvel i gave av mine foreldre. Da slo det meg hvor kjær og unnværlig dette redskapet egentlig er. Den har heller ikke blitt erstattet eller utkonkurrert av andre redskaper. Ostehøvelen har nok fått mange ulike designmessige utrykk, men dens funksjon er det samme i dag som for 92 år siden da den ble lansert

Ostehøvelen er virkelig et elsket redskap på kjøkkenet og vi har opptil flere i skuffene. Bilde tormodgundersen.com.

Dette redskapet som brukes til å skjære nydelige osteskiver har bestått tidens tann og er elsket gjennom generasjoner. Det var møbelsnekkeren Thor Bjørklund på Lillehammer som fikk patent på verdens første ostehøvel 27. februar 1925. I løpet av 92 år har mer enn 60 millioner ostehøvler blitt produsert og solgt til over 40 land.

Ostehøvelen er en norsk oppfinnelse som de fleste av oss har et elsk forhold til. Bilde tormodgundersen.com.  

Ostehøvlene fra Bjørklund har i alle år hatt en sterk posisjon blant norske oppfinnelser, og betegnes ofte som et norsk ikon. Les mer her.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.