Monopol og Bergensspillet

Tormod

Oppdatert:

Monopol er iht. Wikipedia verdens mest solgte brettspill. Når familien er samlet i romjulen henter vi ofte frem er brettspillet. Brettspillet er veldig kjekt for både barn og voksne. Spillet går ut på å kjøpe gater og gjøre kloke investeringer, for dermed å blakke motstanderne. Brettspillet er egnet for barn større enn 8 år.

Monopol er et artig og kjekt brettspill som samler familien i julen. 

Monopol i juleferien samler familien

Bruk romjulstiden til noen runder med Monopol sammen med familien. Her kreves en god dose flaks og klok pengebruk. I løpet av 2-3 timer har man som regel en vinner. Det fine med er at det ikke drøyer hele dagen. Dersom man ikke ønsker å spille mer, vinner den som har mest gater og penger. Så kan man starte opp igjen dersom barn ryker raskere ut, for de vil jo spille.

Monopol er verdens mest solgte brettspill og er kjempegøy. Foto skjermdump br.no.

Bergensspillet

Bergensspillet ble utgitt på 80-tallet tror jeg, og er et brettspill som ligner på Monopol. Bergensspillet har gått ut av produksjon, men spilles den dag i dag av de som har spillet. Hovedforskjellen er at man kjøper aksjer i istedenfor gater. I Bergensspillet er det også steder som bringer ulykke og problemer for spillerene. I Bergensspillet kan du havne på snuplassen og gå motsatt vei. I tillegget er det bompenger og diverse skatteulemeper, og ikke minst de morsomme ktjusakortene hvor deltagere kan få noen utfordrende oppgaver. Den som til slutt er konkurs må gå ut av spillet.

Bergensspillet er et veldig gøy brettspill som passer for hele familien.

Monopol kan kjøpes på en rekke bokhandlere og i lekebutikker både i butikk og på nett. Bergensspillet har dessverre gått ut av produksjon.

Adlibris, 283 kr. (Utsolgt des 2017)
Arken bokhandel, 290 kr.
Brio, pris 349 kr.

Lykke til og må den heldigste vinne!


Tips! Les også om de mest populære nettspill her.

Sist oppdatert 17. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.