Grøt – En sen forelskelse

Da jeg var i min ungdom kunne jeg ikke helt forstå de eldre sin begeistring for grøt. Det smakte jo ikke «såå» godt. Min mor serverte ofte risengrynsgrøt eller risgrøt på lørdager og selvsagt alltid rømmegrøt på 17. mai. Mitt problem var at jeg ofte spiste meg mett, slik at det dermed var det mindre plass til middagen senere på kvelden. Jeg foretrakk pizza fremfor grøt, for å si det slik.

Grøt

Min favoritt grøt

Grøt var med andre ord ikke høyt på min ønskeliste under oppveksten og det har forfulgt meg siden. Nå som godt voksen har matgleden økt og ja, jeg vet at jeg må passer meg! Det virker som jo eldre jeg blir jo mer og mer glad blir jeg i grøt. Det ble med andre ord en sen forelskelse, men bedre sent enn aldri, sies det…

Risgrøt-Geisha-1Jeg liker grøt i mange forskjellige varianter, men risgrøt eller risengrynsgrøt er nok min favoritt. Grøtris fra Geisha liker jeg veldig godt, og jeg følger anvisning på pakken!

Andre typer jeg liker er rømmegrøt og semulegrynsgrøt.

Min favoritt grøt: Oppskrift Risgrøt (Geisha Grøtris)

  • Ris: 2 dl
  • Vann: 4 dl
  • Melk: 10 dl
  • Salt: 1/4 ts

1. Kok opp vann, tilsett salt og ris.

2. La risen småkoke til vannet nesten er kokt inn, ca. 10 minutter. Spe deretter med melk.

3. La risen koke på svak varme under lokk til grøten er passe tykk, ca. 45 minutter. Rør av og til.

Server med sukker, kanel, rosiner og en klatt med smør. En herlig rød saft hører også med.

Tips! Lag grøt på laktosefri helmelk hvis du er allergisk, det smaker like godt som med vanlig melk.

Tips! Test ut Trines matblogg og hennes oppskrift på havregrøt med eple og blåbær.

Sist oppdatert 25. april 2021

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress