Canva – Design gjort enkelt

Tormod

Oppdatert:

Canva heading

Canva er et nettbasert design verktøy, som er tilpasset nybegynnere og litt mer erfarne brukere. Det geniale med Canva skal vi se litt nærmere på i dette innlegget. Er du lei av å aldri bli klok på Photoshop, og sliter du med å designe i Word. Ja, da er kanskje dette verktøyet noe for deg. Canva har reddet meg når det gjelder design oppgaver. Helt fantastisk verktøy og helt gratis.   

Canva
Canva er et program som hjelper deg når du trenger å være designer! Foto skjermdump.

Canva ble startet i Australia i 2012

Firmaet ble stiftet 1. januar 2012 i Sydney, Australia av Melanie Perkins, Cliff Obrecht og Cameron Adams. I det første året hadde de mer enn 750 000 brukere. Per 2019 er Canva verdsatt til 3,2 milliarder dollar og har over 20 millioner brukere i over 190 land (Wikipedia). Det nettbaserte design verktøyet har med andre ord vært en kjempesuksess!

Canva oppsett for design av plakater. Foto skjermdump.

Hvorfor Canva er så bra?

  • Det er rask. Det er raskere å hente frem et bilde i Canva enn å laste en Photoshop-fil.
  • Krever lite datakraft. Verktøyet er ikke avhengig av stort minne og stor prosessor kraft på din datamaskinen, slik som f.eks. Photoshop.
  • Du kan enkelt dele tilgang til designene dine med andre mennesker. 
  • Ferdige maler – det er mange ferdiglagde maler for alt fra å lage gavekort hvis du selger på Etsy, til blogginnleggsbilder, brevhoder, ebook-omslag, plakater, flyers til Facebook-omslag etc.!
  • Gratis arkivbilder. Innholder en rekke gratisbilder samt bilder som kan kjøpes for noen dollar. Å kunne velge arkivbilder direkte gjør designprosessen mye raskere.
  • Lagrer malene dine for deg på nettet. Ingen grunn til å bekymre deg for å bruke plass på harddisken. Programmet lagrer alt «i skyen» slik at de er klar når du kommer tilbake og skal jobbe eller trenger å bruke dem igjen.
En kort og grei innføring av Canva på Youtube: Consumer Research Studios.

Konklusjon

Canva er et enkelt og fantastisk design program eller plattform. Uansett hva du trenger å designe finner du flotte maler som kan endres etter eget ønske og informasjon. Du kan også laste ned ditt arbeid. Pris er gratis, og til og med pro utgaven har en overkommelig pris. Programmet støtter alle sosiale medier, som Instagram, Facebook, Pinterest osv.

Du kan sjekke ut Canva her. [Ikke reklame]

Pris: (2020)

  • Standard er gratis. (De fleste klarer seg med standard utgaven.)
  • Pro 9,95 $ per måned. De tilbyr også 30 dagers gratis prøve periode for pro utgaven.
  • Bedrift, 30 $ per måned.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.