Bildekk rundt lyktestolper er noe jeg ikke har sett før, men i Stavanger kan man se det flere steder. Etter mange teorier og grubling var det på tide med en avklaring. Jeg kontaktet Stavanger kommune per e-post og spurte hva dette fenomenet skyldtes. Jeg fikk raskt svar og du skal også få vite svaret. Du har kanskje også lurt på hva i alle dager disse dekkene gjør rundt lyktestolpene, men først må jeg fortelle litt om mine egne teorier...

Bildekk plassert rundt lyktestolper på enkelte steder i Stavanger. Her fra en lyktestolpe like ovenfor lekeplassen på Revheim.

Mine teorier var skivebom, men litt morsomme

Først gang jeg så bildekkene på Tjensvoll så jeg bare én lyktestolpe fra veien da jeg kjørte forbi. Jeg skrattlo for jeg var ganske sikker på at dette var en rampestrek fra noen kreative ungdommer. Jeg følte at dette måtte undersøkes litt nærmere. Neste gang oppdaget jeg at alle lyktestolpene oppover bakken mot Tjensvoll var kledd med bildekk. Dermed kunne det ikke være noe rampestrek!

Jeg tenkte det helt sikkert var en beskyttelse mot skader og sammenstøt for de store plentraktorene som kommune ofte bruker til å klippe gresset. Det hørtes jo ganske logisk ut, men det var heller ikke grunnen til bildekk rundt lyktestolper.

Kan du tenke deg årsaken? Her er svaret fra Stavanger kommune.

Bildekk rundt lyktestolper skal redusere skader ved aking om vinteren

Bildekk rundt lyktestolper er montert på friområder som brukes mye til aking om vinteren for å redusere risiko for å skade seg i stolpen hvis man kommer borti med akebrett.

Honnnør til Stavanger kommune for et kreativ sikkerhetstiltak

Jeg har selv sett at det akes mye nedover bakkene ved Tjensvoll, og forstår nå godt hvorfor bildekk er plassert rundt lyktestolpene. Det virker som et fornuftig forebyggende sikkerhetstiltak. Dermed kan foreldre være litt mer trygg når barna setter utfor hver vinter.

All honnør til Stavanger kommune for et kreativt og godt sikkerthetstiltak.

Les også om bruk av vernebriller, som er mer viktig enn vi ofte tror. Les også hva du bør tenke på ved kjøp av førstehjelpsskrin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Scroll to Top
Rull til toppen