Regnbuen – pakt mellom Gud og menneskene

Tormod

Oppdatert:

Regnbuen er helt fantastisk vakker, men den har en viktig betydning. Noah fikk et løfte av Gud, som fikk betydning for alle levende skapninger til alle tider. Regnbuen skulle være en påminnelse for Gud og et tegn for Noah og hans etterkommere, et synlig bevis på Guds evige løfte.

Regnbuen sett fra Mangersnes på Radøy – Tegn på Guds løfte til alle mennesker!. Foto: Tormod Gundersen.

1 Mos 9:13-17  Jeg setter min bue i skyene; og den skal være et tegn på pakten mellom meg og jorden. 14 Når jeg samler skyer over jorden og buen blir synlig i skyene, 15 da vil jeg tenke på pakten mellom meg og dere og hver levende skapning, alt kjøtt og blod. Aldri mer skal vannet bli til en storflom som ødelegger alt kjøtt og blod. 16 Når buen viser seg i skyene, vil jeg se den og tenke på den evige pakten mellom Gud og hver levende skapning, alt kjøtt og blod på jorden.» 17 Gud sa til Noah: «Dette er tegnet på den pakten jeg oppretter mellom meg og alt kjøtt og blod på jorden.» 

Hele fortellingen om Guds pakt med Noah kan vi lese om i 1.Mos. 9.

Regnbuen over Laberget i Stavanger 7. september 2012. Foto: Tormod Gundersen.

«ROGGBIF», eller «roygbiv» på engelsk, er en huskeregel og forkortelse for fargene i regnbuen og det synlige lysspekteret:

Rød (ytterst), Oransje, Gul, Grønn, Blå, Indigo (egentlig blålilla), Fiolett (innerst)

Regnbuen tatt fra Fløyen 29. aug. 2016 og du kan tro japanerne ble begeistret. Foto: Tormod Gundersen. 

Daytona Beach november 2011, bilde tatt av min bror Vegard.

Jeg kommer helt sikkert til å ta flere bilder av den vakre regnbuen og beundre dette enestående fenomenet.


Tips! Les også om at Gud har åpenbart seg i skaperverket.

Sist oppdatert 22. april 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.