Regnbuen er helt fantastisk vakker, men den har en viktig betydning. Noah fikk et løfte av Gud, som fikk betydning for alle levende skapninger til alle tider. Regnbuen skulle være en påminnelse for Gud og et tegn for Noah og hans etterkommere, et synlig bevis på Guds evige løfte.

Regnbuen sett fra Mangersnes på Radøy - Tegn på Guds løfte til alle mennesker!

1 Mos 9:13-17  Jeg setter min bue i skyene; og den skal være et tegn på pakten mellom meg og jorden. 14 Når jeg samler skyer over jorden og buen blir synlig i skyene, 15 da vil jeg tenke på pakten mellom meg og dere og hver levende skapning, alt kjøtt og blod. Aldri mer skal vannet bli til en storflom som ødelegger alt kjøtt og blod. 16 Når buen viser seg i skyene, vil jeg se den og tenke på den evige pakten mellom Gud og hver levende skapning, alt kjøtt og blod på jorden.» 17 Gud sa til Noah: «Dette er tegnet på den pakten jeg oppretter mellom meg og alt kjøtt og blod på jorden.» 

Hele fortellingen om Guds pakt med Noah kan vi lese om i 1.Mos. 9.

Regnbuen over Laberget i Stavanger 7. september 2012.

«ROGGBIF», eller «roygbiv» på engelsk, er en huskeregel og forkortelse for fargene i regnbuen og det synlige lysspekteret:

Rød (ytterst), Oransje, Gul, Grønn, Blå, Indigo (egentlig blålilla), Fiolett (innerst)

Regnbuen tatt fra Fløyen 29. aug. 2016 og du kan tro japanerne ble begeistret. 

Daytona Beach november 2011, bilde tatt av min bror Vegard.

Jeg kommer helt sikkert til å ta flere bilder av den vakre regnbuen og beundre dette enestående fenomenet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Scroll to Top
Rull til toppen