Risen (2016) – Kristen film

Tormod

Oppdatert:

Risen (2016) er en film som handler om to Romerske offiserer som får i oppgave å finne ut hva som skjedde med Jesus etter korsfestelsen. I tillegg må de prøve å stanse ett gryende opprør i Jerusalem. Filmen er laget av regissøren Kevin Reynolds som også laget filmen «Robin Hood – tyvenes prins» og «Greven av Monte Cristo».

Hva vil soldatene finne ut? Og er det noe i ryktene om at Jesus virkelig er Messias og har stått opp igjen fra de døde?

Tillatt seg å spunne inn noen historier som «kunne» ha skjedd

Risen er en god film hvor budskapet om Jesus er det samme. Man har ikke tuklet med bibelfortellinger, men de har spunnet inn noen elementer av hva de romerske soldater fikk se og oppleve. Dette står ikke direkte nedskrevet i bibelen. Den romerske vinklingen på fortelling er spennende og filmen er bra laget, selv om noen av dialogene kunne vært bedre.

De romerske soldatene var brutale, men vi kan lese i bibelen at romerne også ble påvirket av Jesus Kristus, hvor én av soldater sier ved korset da Jesus utåndet:

Mark 15:39 Da offiseren som stod rett foran ham, så hvorledes han utåndet, sa han: «Sannelig, denne mannen var Guds Sønn!»

Les mer om filmen på Kristenfilm.com.


Les også om Gravhagen, en plass du må besøke dersom du er i Jerusalem.

Sist oppdatert 14. april 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser innen reiser, hotell - og restauranter, naturopplevelser, personlig pleie, film og bøker m.m.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.