No 89 Floris – Ian Fleming sin favoritt

No 89  er en parfyme laget av parfymehuset Floris, og ble lansert i 1951. Floris er den eldste engelske forhandleren av duft- og toalettartikler, og ble grunnlagt så tidlig som i 1730. Grunnleggeren var Juan Famenias Floris og hans kone Elizabeth som begynte å selge parfyme, kammer og barberingsprodukter i det elegante St. James kvartalet i London.

No 89 har fått navnet etter gate nummeret hvor alt startet, og hvor butikken fremdeles ligger i London.

Parfymen No 89 har fått navnet etter Floris-butikken i London, som ligger i Jermyn gate 89. De samme lokaler hvor Juan Gamenias Floris og konen startet. Butikken er i dag fortsatt hjertet i virksomheten og drives av 8. og 9. generasjon av familien.

Floris parfymer brukt av en rekke kjente personer

Kongelige og en kjendiser har lenge vært kunder hos Floris. Det inkluderer Florence Nightengale, Winston Churchill (Special No 127), Sir Ranulph Fiennes og skuespillerinnen Marilyn Monroe. Floris No 89 var en personlig favoritt av Ian Fleming, forfatteren bak agent 007, James Bond. Floris produkter er også nevnt i romanene Moonraker,  Diamonds Are Forever og Dr. no.

Kongelige garantier

Den første kongelige garantien/ordningsavtale ble gitt av J. Floris Ltd i 1820 til daværende kong George IV. Floris kan smykke seg med en rekke garantier blant annet av Dronning Elizabeth II, som ble bevilget i 1971. En slik garanti betyr at firmaet selger produkter til kongelige og får lov til å bruke garantien i reklame, og dermed øke etterspørselen.

Hvordan dufter No 89?

No 89 er en klassisk, frisk og barberaktig parfyme for menn. Det er en herlig blanding av aromatisk sitrus, blomster, skog og lite snev av krydder. Floris 89 er virkelig en god duft og vil gi deg komplimenter. Er du fan av Ian Fleming så er dette kanskje  inspirende å ha i kolleksjonen.

Topp duftnotene: Bergamot, appelsin, lavendel, Neroli, muskat, Petitgrain.
Hjertenotene: Geranium, Rose og ylang-ylang.
Basenoter: Virginia sedertre, eikemose, sandeltre, Vetiver og musk.

Floris No 89 fås i 50 og 100 ml eau de toilette og aftershave.

Hvor kan man kjøpe parfymen?

Denne parfymen fås kjøpt på nettbutikkene nevnt nedenfor, samt i en rekke parfymerier. Sjekk også ditt lokale parfymeri eller Finn.no. Tidvis selges Floris parfymer på tilbud.

Priser ( oktober 2019):
Made4men.com: 50 ml 728 kr ( gratis frakt )
Careofcarl.no: 50 ml 748 kr ( gratis frakt )
Gents.no: 50 ml 878 kr ( inkl. 59 kr frakt )

Visste du at Floris har 58 parfymer i sin duft kolleksjon. Den tidligste utgaven ble opprettet i 1786 og det nyeste er fra 2019.


Winston Churchill brukte Floris Special No 127, men han var også glad i Penhaligon`s Blenheim Bouquet som jeg har skrevet om her.

Sist oppdatert 8. mars 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress