Her er vi helt nord i Mangermarka med utsikt utover Byrkjelandsvågen og Skageneset. 

Turen går så nordvest gjennom Mangermarka, som tidligere var hovedvei til Birkeland og gårdene lengre nord. Følg skilting mot Skageneset. Vi pleier å gå nesten helt til veien ved Byrkjelandskaien før vi tar av mot Skageneset for å få med oss utsikten utover Byrkjelandsvågen og Skageneset.

Informasjonsskilt og kart ved Kyrhovden som viser løypa og området. 

Når man kommer til Skageneset kan man gå tre veier, og her er det godt skiltet. Man kan gå ut på selve Skageneset til det gamle småbruket, videre rett frem til Urhaugen, eller ta "snarveien" tilbake til Mangermarka.

Kart over Skageneset og Mangermarka og de ulike løypene markert med orange og startpunkt med rød sirkel.

Den fineste veien er å gå videre til Urhaugen, fordi man går langs kysten og har flott utsikt utover Toskafjorden, Flone og Slottsholmene. På denne veien passerer man også Vikingvågen som er en flott badevik. Når du kommer til Urhaugen følger man hovedveien tilbake til Kyrhovden hvor man startet

Utsikt utover Toskafjorden og Slottsholmene. 

På turen passerer man Vikingvågen, en flott badevik som ligger for seg selv. 

Småbruket i Skageneset ble brukt til å gjemme flyktninger som skulle videre over Nordsjøen under andre verdskrig. Det er reist en bauta på stedet til minne for det som skjedde under krigen.

Dersom man går "snarveien" tilbake til Mangermarka så passerer man myr områder og til slutt et nydelig lite tjern. Jeg har ikke funnet ut hva det heter, så hvis du vet det, kan du bare skrive navnet i kommentarene under bloggen.

Et lite tjern i Mangermarka gir flott naturopplevelse og hjelper på humøret.

Belkis på tur rundt Skageneset vinterstid som er en flott opplevelse. 

Man bør beregne ca 1.45-2.0 timer på hele rundturen, og gummistøvler eller fjellsko anbefales da det enkelte steder er bløtt og gjørmete.

Du kan også lese mer om turen til Skageneset på UT.no.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.