Automatisk strømmåler (AMS)  skal være installert i alle husstander i Norge i 2019. De nye målerne vil overvåker og automatisk rapporterer strømforbruket til kundenes nettselskap. I morgen er det vår leilighet i Stavanger som får den nye målertypen. Stortinget har vedtatt at dette skal innføres, og implementeringer vil koste omtrent 9 mrd.nok.

Nye automatiske strømmålere (AMS) installeres i disse dager. Foto fra Lysenett.no. 

Jeg skal være ærlig og si at jeg ikke har fulgt så mye med på prosessen rundt dette, men nå som vi får ny måler har det vært greit å sette seg litt inn i hva det innebærer.

Fordelene med Automatisk strømmåler (AMS)

Fordelene vil være mange og jeg skal ikke begi meg inn på en teknisk og økonomisk analyse, men målerne vil først og fremst betyr et farvel til manuell strømavlesning. En gledelig forbedring til mange av oss som fort glemmer ritualet i en hektisk hverdag. Det vil også være en avlastning for ulike mennesker som i dag trenger hjelp til avlesning og registrering. Ved forglemmelser blir strømforbruket i dag estimert og man kan få uønskede variasjoner på strømregningen.

De nye målerne vil logge forbruket per time. I dag måles totalforbruket per måned og man betaler en "gjennomsnitt" pris på strømmen i dette tidsrommet. Virkeligheten er at strømprisen varierer fra time til time og dermed betaler man ikke helt korrekt pris. Dette vil bety at enkelte nå vil betale mer, mens andre mindre. Med det nye systemet vil det være mer økonomisk gunstig å lade el-bilen på natten enn på ettermiddagen.

Da forbrukerne trolig nå blir mer strømbevisste vil belastningen på strømnettet også kunne reduseres.  Dermed slipper strømselskapene å bruke masse penger på å oppgradere strømnettet. De ønsker i stedet at strømkundene skal flytte strømforbruket sitt når det er mer ledig kapasitet.

Målerbyttet skal bli kostnadsfritt, men forbrukerne må imidlertid regne med å ta sin del av kostnadene over nettleien.

Du kan leser mer om AMS hos Lysenett.no..

Jeg fant en oversiktlig artikkel om AMS på Side3.no, samt at det finnes en rekke informasjon om AMS på nettet.

Les også om Murphys lov - da alt går galt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Bruk

Hosted by Cloudways
Theme Astra Pro
Beaver Builder

Annet

Støtt oss

 

Kloke er de som tar imot råd.
Ordsp 13,10.

Rull til toppen