VM i sjakk 2018 starter 9 - 28 november 2018. Turneringen spilles i St. Martin’s College i London. Tittelkampen står mellom regjerende verdensmester Magnus Carlsen og utfordrer Fabiano Caruana. Spilleren som tar flest poeng i de tolv partiene som går over tre uker, står igjen som ny verdensmester. Kan Magnus Carlsen nok en gang heve pokalen som verdens beste sjakkspiller? I såfall vil det bli hans tredje verdensmester tittel.

Magnus Carlsen forsvarer sin VM tittel i London fra 9 - 28 november 2018. Foto: Lennart Ootes, på nettsiden magnuscarlsen.com.

Magnus Carlsen er norsk stormester i sjakk og er rangert som # 1 i verden. Han ble stormester i en alder av 13 år og 148 dager. Dermed ble han den tredje yngste stormester i sjakk historien. Magnus har også oppnådd den høyeste FIDE- ratingen noensinne i sjakk historien med hele 2882 poeng. Det skjedde i mai 2014. Kasparov var fram til da den høyest ratede med 2851 fra juli 1999.

Magnus Carlsen møter Fabiano Caruana i VM i sjakk 2018. Foto: Lennart Ootes, på nettsiden magnuscarlsen.com.

Carlsen og Caruana like gode

Ser vi på resultatlisten for turneringer i 2018 er Magnus og Fabiano omtrent like gode. Fabiano har vært i storform og vunnet i Genke og Altibox Norway Chess foran normannen.

Magnus kan også vise til gode resultater i 2018. I januar kunne Carlsen løfte sin sjette Tata Steel Chess Tournament-seier, en rekord for turneringen. Han vant også Shamkir Chess, samt det uoffisielle Fischer Random World Championship i februar mot Hikaru Nakamura. I august ble det delt seier i det 6. Sinquefield Cup i St Louis.

Følg sjakkpartiene på NRK

NRK sender alle partiene direkte på NRK1 og NRK2 og i NRK TV samt på radio, i DAB-kanalen NRK Sport.

Line Andersen er programleder og vil lose oss igjennom partiene hver kveld på NRK. I studio vil NRKs sjakkekspert Torstein Bae analysere kampens utvikling.

Heidi Røneid er seernes bindeledd til studio. Hun følger med på alt som skjer på nettet og hva som engasjerer  publikum og tar det med inn i sendingene.

For hvert parti vil det være to gjestedeltakere i panelet som skiftes ut fra parti til parti. I tillegg til flere norske sjakkprofiler vil andre kjente profiler med sjakkinteresse finne veien til gjestepanelet.

Lykke til Magnus!

Jeg gleder meg utrolig til å følge sjakk VM. Lykke til Magnus, jeg heier på deg! Jeg krysser fingrer og håper du vinner!

Related Post

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.