Grønfjellet og Peprane ligger bare fem minutters kjøring fra mitt barndomshjem. I år har jeg vært tre turer til Grønfjellet og fine minner fra barndommen begynte å dukke opp igjen.

2016-sept-9-tur-til-gronfjellet-12På toppen av Grønfjellet med utsikt sørover mot Peprane og Alverstraumen.

Turen startar på Storheimstø, der Sæbøvegen tar av fra Radøyvegen. Her renner det en elv under veien i ett stort "rør" som vi pleide å gå gjennom som barn. Vi fisket også i kulpene rett ved turstien, og vi hadde ganske stor tro, når jeg i dag ser på de små kulpene vi fisket i. Fangsten var på sardin størrelse, og jeg kan huske vi fikk én liten fisk. For oss var det jo helt fantastisk, men vi fikk god trening og tanke var god.

2016-mars-8-tur-til-gronfjellet-1På Grønfjellet skriver vi oss inn i boken og det er mars 2016. 

Det er vanskelig å parkere her, men jeg pleier å stå i innkjørselen til det gamle sagbruket og det er også noen som står i svingen. Herfra følger man den oppmerkede stien mot toppen av Grønfjellet, hvor man kan hvile seg på en benk og skrive seg inn turboken.

2016-sept-9-tur-til-gronfjellet-8På vei opp mot Grønfjellet hvor man også kan gå videre på Peprane lengre sør.

Fra Grønfjellet kan du gå videre sørover mot Peprane og ned til gamleveien Soltveit-Haukeland, som man kan følge tilbake til Storheimstø. Dette stykket er såpass vått og bløtt at gummistøvler eller tette fjellsko anbefales. Om vinteren kan det være vanskelig å gå oppover til Grønfjellet grunnet issvuller og snø.

Turen kan selvsagt gås motsatt vei, og da unngår man den tøffe stigningen opp til Grønfjellet, men går heller gamleveien langs vannet og så opp.

2016-sept-9-tur-til-gronfjellet-3Gamleveien opp til Grønfjellet og Peprane.

2016-sept-9-tur-til-gronfjellet-10Enkelte steder med våte parti er det bygd treramper over. 

Turen til toppen av Grønfjellet tar knapt 1 time tur/retur. Tar du hele runden over Grønfjellet, Peprane og gamleveien (langs med vannet) tilbake, tar turen ca 2 timer.

Du kan lese mer om turen på Ut.no.

Video fra Grønfjellet

Bildegalleri

Related Post

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.