Stord – Hystadmarkjo en vandring langs kysten

Da vi bodde på Stord sommeren 2015 fikk vi anledning til å bli bedre kjent med øya som man vanligvis bare passerer på E39 på vei fra Bergen til Stavanger. Vi fant fort ut at Hystadmarkjo er et populært turområde, og vi måtte selvsagt utforske løypa. Du verden - For en fantastisk tur!

Idylliske badeviker er noe av det første man opplever på denne turen.

Turen går gjennom Hystadmarkjo helt nede ved kysten. Løypa starter ved Apply Leirvik eller ved båthavnen i Sævarhagen. Det er god plass til parkering som selvsagt er gratis på begge steder.

Man kan enten gå rundt eller frem og tilbake på den 2 km lange grusstien, som er en lett fottur på omtrent 1 time. Her blir man ikke våt på beina, så lenge man ikke vasser uti sjøen, og joggesko passer fint på denne turen.

Her nyter man skog og sjø på samme tid og vi forelsket oss raskt i Hystadmarkjo.

Langs løypa er det satt opp informasjonstavler som forteller om natur, kultur, miljø og friluftskvalitetene i område. Det er også satt opp benker på enkelte plasser.

Like ved båthavnen vandrer man langs en steingard til kolerakirkegården. Denne ble bygd like etter koleraepidemien i 1849 og er et minnesmerke satt opp for å hedre de som ble rammet.

Videoklipp Hystadmarkjo.

Fotogalleri

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.