Grasholmen er en liten øy som ligger rett øst for Stavanger. Bybroen sørger for fastlandsforbindelse til Stavanger og det tar snaut 10 minutter å kjøre med bil. Jeg bodde der fra november 2007 til 1. september 2008 da utleier ville selge den koselige 2-roms leiligheten. Bildene knipset jeg sommeren 2008, og jeg ønsker å dele noen bilder med dere for de bringer gode minner tilbake! 

2008-grasholmen-stavanger-1Grasholmen sett fra Stavanger hvor vi også ser Bybroen som sørger for fastlandsforbindelse.

Man blir fort glad i Grasholmen hvor alle husene har nærhet og utsikt til sjø, og for båteiere er Grasholmen rene paradiset, hvor det er tilrettelagt med brygge og båtplass for alle beboere. Der er også selvsagt tilrettelagt parkeringsplass både for gjester og beboere. 

2008-grasholmen-stavanger-2Grasholmen er virkelig idyllisk der hus og leilighetene speiler seg i sjøen.

Da jeg bodde der var det spesielt fint om sommeren, for når man har sjøen like utenfor stuedøren, er det nydelig å rusle rundt og ned på bryggen. Har man båt er det bare å kaste loss. 

Fra Grasholmen kan man på vestsiden se innover mot Stavanger, vinke til alle båtene som seiler forbi, mate svaner og fugler. Ja, bare nyte sommerkveldene og høre på bølgene som skvulper mot tauverk, båter som gnir seg mot gummi fendere og kjenne den salte og gode sjøluften. Til slutt kan du nyter solen som forsvinner i det fjerne og den røde fargene som kler byen. 

2008-grasholmen-stavanger-5Grasholmen en sen sommerkveld i juni 2008 med brygge og sjø så tett innpå. 

2008-grasholmen-stavanger-4Stavanger sett fra Grasholmen hvor vi skimter Valbergtårnet inni byen.  

Bebyggelsen på Grasholmen består av fire boligsameier, og et godt samarbeid sikrer et trivelig og pent bomiljø. Benker, blomster og grønt i gatene og på bryggene innbyr til nabokontakt og hygge. Fra bryggene kan du stupe i sjøen om du liker et forfriskende bad. 

2008-grasholmen-stavanger-3Båtene ligger klar til og Grasholmen er perfekt til båt elskere. 

I område hvor man kjører ned til Grasholmen er det også tilrettelagt badeplass med stupebrett og en liten badevik.

2008-grasholmen-stavanger-8Jeg likte meg godt på Grasholmen og her nyter jeg en sen sommerkveld. 

2008-grasholmen-stavanger-9I nærhet av Grasholmen er det også egen seilforening og her er de i gang. 

Den eneste ulempen med Grasholmen er at det ikke er matbutikker i umiddelbar nærhet. Da må man ta bussen eller kjøre inn til byen eller ut på Hundvåg. Det tar 10 minutter, så har man bil er man godt hjulpet.

Ønsker du å bo på Grasholmen så er det ofte leiligheter til salgs. Du finner all informasjon og flere bilder på Grasholmen sameie sin egen nettside her.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.