Oktober 2016 har kommet og fargene er helt fantastiske på denne tiden av året. Jeg har aldri gått denne turen før og gledet meg derfor til å utforske "nytt land." Turen starter ved Marås grendahus, hvor det er god plass til å parkere. Man går så til venstre og tar inn på grusveien og følger den rett fram.

2016-okt-08-rundtur-ved-maras-9Namtveittjørna ligger rett ved turstien og ligger godt skjermet i landskapet.

Hele turen er godt merket med blå maling på trær, samt skilt. Det første man kommer til er det gamle kvernhuset hvor man følger stien skrått av til venstre oppover elven og følger stien helt til du kommer til Namtveittjørna. Ta en stopp og se hvordan kvernhuset er bygd.

2016-okt-08-rundtur-ved-maras-4Det gamle kvernhuset er flott bevart og veldig gøy å se hvorden man leder vann inn på skovlene som driver steinen som kverner korn til mel. 

2016-okt-08-rundtur-ved-maras-10Deler av turstien går gjennom skog hvor det er lunt og fint når det blåser.

Følg stien vidare mot Kolåseidet dvs hold til høyre helt til du kommer ut i veien som går opp til Kolås.

Den gamle løypen tilbake er ikke mulig å gå nå grunnet skogsfelling og gjørmete vei, og jeg anbefaler en alternativ vei tilbake. Enten gå tilbake samme vei, eller å gå ned til Hallandsvatnet (gå gjennom grind på Kolåsveien og gjennom utmark) og så tilbake til Li og hovedveien til Marås.

2016-okt-08-kart-rundtur-ved-maras-15Rød sirkel viser skogsfellingsområde, og jeg har markert en alternativ rute (også i rødt) tilbake langs vestre side av Hallandsvatnet. 

2016-okt-08-rundtur-ved-maras-8Jeg liker å utforske nytt land, og vi ble veldig begeistret for deler av denne turen.

Turen går gjennom variert terreng gjennom trolske skoger og velstelt kulturlandskap. Underveis ser du flotte kulturminne, som f.eks. kvernhuset på Marås og flotte steingjerder.

2016-okt-08-rundtur-ved-maras-13Belkis hilser på sauer på beite, og da er det viktig å husk å lukke grinder el. 

2016-okt-14-rundtur-ved-maras-1Helt sør ved Hallandsvatnet kan man gå langsvatnet på begge sider, vi gikk vestre side tilbake. 

I 2016 er dette en av turene i "På tur i Radøy". Posten står ved Namtveittjørna.

Les mer på Ut.no og søk på Radøy for flere turer i område.

Fotogalleri

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.