Pers hotell ligger på Gol, og er en fin plass å overnatte dersom du ønsker å dele bilturen Bergen-Oslo opp i to etapper. Når du overnatter på Pers Hotel blir man fort grepet av hotellets historie og Gol sin vakre natur. Her sover du godt og ønsker du en dukkert er det bare å besøke badelandet Tropicana som ble åpnet i 1988.

2016-Aug-18 Pers hotel-18Pers hotell har rikelig med uteplass hvor man kan nyte kaffen og fjellene som omgir Gol

Hotellet gav meg mange inntrykk, alt fra et stykke skihistorie, til pioner ånd og skikkelig norsk "Ja - vi kan holdning" hvor Janteloven aldri fikk grobunn. Man blir mektig imponert over hva man har fått til her oppe.

Entré og resepsjon er bygd med mørke bjelker og søyler, utsmykket med peis, og skifter stein på veggen, samt dekorert med hovedtema som er et stykke norsk skihistorie. 

2016-Aug-18 Pers hotel-12Pers er historien om skifabrikken som ble til en av Norges største og mest allsidige turistbedrifter.

Historien om Pers hotell er lang, men i kortfattede ordlag bygde Per Herbrand Rustberggard om skifabrikken til Gol Ungdomsherberge i 1949. Oline og Per innførte som de første her i landet begrepet familierom på sitt ungdomsherberge. Sammen sørget de for at reisende fikk et godt måltid og husly for natten. 

2016-Aug-18 Pers hotel-9På Pers Hotell er det mange flotte utstillinger både på veggene og indrammet i glass.   

Etter hvert som turisttrafikken økte gjennom 50-årene begynte tanken om å bygge et hotell å melde seg. I 1964 stod det første byggetrinnet ferdig og Pers Hotell var da ca. 2.000 m2 og hadde 62 senger. Du kan lese mer om historien på Pers.no/om-oss

2016-Aug-18 Pers hotel-11Bilder av kjente skisport utøvere gjennom tidene og gamle ski utstilt på veggen. 

Pers Hotell har alltid vært kjent for nydelig mat og frokosten  var fantastisk. Etter å ha fordøyet små kjøttboller, bacon, eggerøre og nydelig pålegg, falt jeg til slutt for hjemmelagede vafler.

2016-Aug-18 Pers hotel-13Frokost på Pers Hotell anbefales og fordøyes i flotte omgivelser.

Vi spurte også betjeningen om vi kunne få fylle på kaffekannen så vi kunne ha med oss på veien videre, og de fylte opp med et stort smil. Vi følte oss veldig godt mottatt og service var upåklagelig.  

2016-Aug-18 Pers hotel-14På Pers Hotell kan du steke dine egne vafler og de smakte nydelig. 

Rommene er helt grei og inneholder to stoler og bord slik at vi kunne se på TV uten å legge oss i sengen. Det var også mini-bar, som imidlertid måtte "kjøles opp." Badet var veldig fint, rent og hadde høy standard.

2016-Aug-18 Pers hotel-5Vi skulle ønske det var dobbeltseng og ikke to enkeltsenger, men vi sov godt allikevel. 

2016-Aug-18 Pers hotel-4Et stort pluss er at rommene har balkong slik at man kan sitte ute under tak.

Gratis garasjeplass under tak, samt heis opp til hotellet er supert og gir trygghet for bilen og suveren tilkomst.

Se hotellets hjemmeside her.

Related Post

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.