Vi nordmenn er vel like mye fødd med sko på beina som med ski. For tar du en titt i boka på Nøttveitveten, Mangers svar på Mount Everest, ja så ser en fort at interessen for turgåing er stor.

2016-Bilder-Nøttveitveten-10Toppen av Nøttveitveten (205 moh) er markert med en steinvarde som er skiltet M.U.L 1983, mens Gapahuken ble satt opp i 2004.

I Gapahuken som ble reist i 2004 av Manger bygdelag, henger det topp 10 eller 20 lister, fra årenes løp. Flere navn går igjen, og jeg beundrer den iver og treningsglede de har. Jeg skriver meg alltid inn i boka, selv om jeg vet at mitt navn neppe kommer til å henge på veggen, med det første...

2016-Bilder-Nøttveitveten-7Utsikt fra Nøttveitvvet over Mangerfjorden hvor Hurtigruta er på vei mot Bergen.

Belønningen for strevet er en enestående utsikt over Mangerfjorden, Øygarden, Fedje, Austreim, Lindås, og på klarvær ser man innover byfjellene. Opplevelsen kan nesten ikke beskrives med ord, og er vel litt avhengighetsskapende?

Vi som er fra Radøy er i alle fall svært glad i Nøttveitveten, men man kan også gå videre til Morkefjellet (217 moh) dersom man har krefter eller lyst. På veien videre til Morkefjellet er det nå montert tre-ramper på utsatte sørpete partier, slik at man unngår å bli gjørmeskitten inn til beinet.

Treramper nå bygget opp til Morkenfjellet.Tre-ramper er nå bygget opp til Morkefjellet, slik at man unngår søle og skitt.

For å komme opp er det vanlige er å gå fra Solendfjellet eller fra Morken nede ved veien. Går man fra Solendfjellet er det fint terreng helt til man kommer inn i bakken opp til Nøttveitveten. Går man skogen opp er det tørrere, men man må passe seg for glatte røtter spesielt ned igjen. Går man utsiden er det ganske mange bløte partier og bratt de siste 50m opp til toppen.

Kart over turløype fra Solenfjellet - Nøttveitveten - Morkenfjellet ca 2timer t/r.Kart over turløype fra Solendfjellet - Nøttveitveten (1.20t) - Morkefjellet (2.0t) tur-retur.

Flere detaljer kan du lese på Ut.no som har beskrevet disse to turene som er kjekk å lese.

Fotogalleri

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.