Når er de digitale frimerker kommet. Posten lanserer i disse dager et nytt og enkelt alternativ til de gamle fysiske frimerker når du skal sende brev eller pakker i Norge.

Når er de digitale frimerker kommet. Bilde skjermdump fra Posten.no.

Slik fungerer det
Du får en tilsendt en kode som du skriver øverst i høyre hjørne, der du ellers ville plassert frimerket. Koden består av tre rader, og det er viktig at du skriver radene under hverandre. Koden er gyldig i syv dager. Prisen og leveringstiden er den samme som for vanlige frimerker.

Hva synes jeg? Jeg roper hipp, hipp, hurra! Dette er enkelt og genialt. Innføringen er ikke overraskende med tanke på at digitaliserings-teknologien har eksplodert med blant annet innføring av mobile apps til betaling av billetter for transport m.m. Det kan også nevnes at strekkoden for alvor hadde sterkt fortfeste i dagligvarebransjen allerede i 1986. Frimerkesamlere vil antagelig ikke juble like høyt. Trøsten får være at det trolig vil gå mange år til alle frimerker vil være overflødig og borte for godt.

Her er noen viktige begrensninger:

Pakker over 2 kg kan ikke sendes med digitalt frimerke.
Pakker med digitalt frimerke kan ikke spores!
Digitale frimerker kan ikke brukes til utlandet.
Digitale frimerker kan ikke kombineres med vanlige.
Hvis du beregner feil vekt, så kommer sendingen frem likevel. Du får imidlertid en regning i etterkant på pris differeansen.
Skriver du feil kode vil pakken likevel komme frem. Du får da en regning i etterkant for frakt pluss en tilleggsavgift.

Hvis du ikke ønsker å levere sendingen på Posten, kan du bestille henting for 15 kroner. Legg brevet eller pakken i din egen postkasse, så kommer postbudet neste virkedag og henter den.

Du kan lese mer om de digitale frimerker på Posten.no.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.