Hvorfor Jesus ventet – og reiste opp Lazarus fra graven den fjerde dagen

Joh 11:1-54 leser vi om Jesus Kristus som reiste opp Lasarus fra graven. Dette er en utrolig sterk historie hvor man stadig oppdager nye elementer i teksten, som jeg ikke har reflektert så mye over før. Dere kan selv lese hele fortellingen i bibelen, mens jeg skal prøve å oppsummere kort hva Guds Ord sier. Bilde nedenfor er fra Israel og skal visstnok være Lasarus sin grav.

By Marion Doss from Scranton, Kansas, USA – GCC Trip To Israel in 2007, CC BY-SA 2.0

Lasarus var syk og de kalte bud på Jesus som var omkring en dagsreise borte. Kort fortalt; Jesus «ventet i to dager» og kom ikke før den fjerde dagen. Jesus utførte mirakelet og reiste opp Lasarus fra de døde.

Hvorfor kom Jesus først på den fjerde dagen? Det er flere sider som jeg kortfattet skal prøve å forklare.

1. Jesus vil vise verden at han er Messias Guds sønn.

Joh 11:4 Da Jesus fikk høre det, sa han: «Denne sykdommen fører ikke til døden, men er til Guds ære. For ved den skal Guds Sønn bli herliggjort.» 

2. Øke troen hos disiplene og folket rundt.

Joh 11: 41-43 Jesus løftet blikket mot himmelen og sa: «Far, jeg takker deg fordi du har hørt meg. 42 Jeg vet at du alltid hører meg. Men jeg sier dette på grunn av alt folket som står omkring, så de skal tro at du har sendt meg.» 43 Da han hadde sagt dette, ropte han høyt: «Lasarus, kom ut!

Disiplene og folket hadde sett mange helbredelser, men dette mirakelet ville være «tros sprengende», ingen har reist opp døde, og kun Gud kan gjøre slike mirakler. Når Jesus ber «de skal tro at du har sendt meg», peker det på tro, men også tilbake på punkt 1.

3. Fjerne all tvil om at dette mirakelet kan ha en naturlig forklaring.

På den fjerde dag begynte forråtnelse les Joh 11:39. Blant Rabbinere (De skriftlærde) var det en kjent sak at ånden vandret rundt graven i tre dager for å forsøke å returnere til kroppen. Ånden forlot gravstedet den fjerde dag, og det var ikke mulig for den døde å komme tilbake til livet. Når Jesus reiser opp Lasarus på den fjerde dagen vil det med andre ord ikke være tvil om hvem som har utført mirakelet, og det kan heller ikke forklares på en naturlig måte (Ref. point 1)

4. Mirakelet får øverste presten til å bestemme seg for å drepe Jesus.

Dette mirakelet ble dråpen som fikk begeret til å flyte over for øverstepresten, som bestemte seg for å drepe Jesus Kristus les Joh 11:54-57. Senere drepte de Lasarus for å dekke over mirakelet Jesus hadde utført, slik at ingen skulle tro på det.

Jesus fikk mulighet til å «unnslippe korset», da han ble spurt av øverstepresten les Matt 26:63-64; fortell oss om du er Kristus, Guds sønn? Jesus svarte – Du har sagt det selv.

Mirakelet viser at Jesus Kristus har makt og autoritet over døden, og at han er Guds sønn, som igjen var en sannhet som ikke prestene på den tiden kunne akseptere og som til slutt førte til korset.

Sist oppdatert 24. februar 2023

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Tormod og Belkis blogg

Hjelp

Støtt oss

Dette er vår bloggside hvor vi ønsker å dele våre opplevelser. Reiser, hotell - og restauranter, natur
barbering, parfyme, eller film og bøker.

Vi hjelper deg til å velge produkter og
gi deg råd slik at du får den beste
opplevelsen.

Gi oss en gave.

Hosted by Cloudways | Powered by WordPress