Ny film kommer – Paul, Apostle of Christ (2018)

Endelig kommer det en helt ny film om Apostelen Paulus. Filmskaperne ønsket å lage en film som er tro mot den bibelske beretningen om Paulus liv, men som er engasjerende og får frem det dramatiske som Paulus opplevde mot slutten av livet. Filmen skal belyse de prøvelser som de første kristne stod overfor, og ikke minst deres tro og tapperhet, noe som vil forbløffe publikum, sier produsent T.J. Berden.

I filmen Paul, Apostle of Christ er Paulus på sin siste misjonsreise som går til Roma, og handlingen er lagt til år 67 e.Kr. Paulus blir fengslet under Keiser Nero`s brutale styre, hvor kristne blir forfulgt og drept for sin tro. Til tross for risikoen kommer legen Lukas til Roma for å finne Paulus. Etter å ha forstått at Paulus er i Mamertine får Luke tilgang til fengselet, hvor han møter Paulus, som aksepterer Lukas forespørsel om å fortelle sin troshistorie som dermed blir en del av Apostlenes gjerninger.

Jim Caviezel (til høyre) spiller rollen som Lukas og James Faulkner (til venstre) spiller Paulus. Foto skjermdump av filmtrailer. 

Blant teologer og bibellærere er det enighet om at Apostlenes gjerninger er skrevet av legen Lukas. Apostlenes gjerninger gjengir blant annet Paulus sine misjonsreiser og hva som skjedde med de første kristne. Handlingen om Paulus siste år i fengsel er ikke beskrevet i bibelen. Filmen må derfor bygge deler av historien med litt fritt spillerom, uten at det bibelske budskap som Paulus forfektet blir endret.

Da Lukas forfattet Apostlenes gjerninger som beskriver Paulus sine misjonsreiser, må Lukas ha fått tak i noe av det Paulus skrev, eller fått førstehåndskjennskap direkte fra Paulus eller noen som stod Paulus nær. Når Paulus ikke kom tilbake fra Roma etter flere år, er det ikke usannsynlig at brødrene i Jerusalem ble bekymret og kan ha sendt brødre av sted for å trøste og støtte Paulus, spesielt hvis de fikk kjennskap til at han var i fengsel.

James Faulkner spiller rollen som Paulus. Foto skjermdump av filmtrailer. 

Bekymret av at flere nyere bibelske filmer manglet "skriftenes nøyaktighet og dybde", satte Hyatt seg grundig inn i Skriften og leste mellom 30-40 bøker om Paulus liv. Manuskriptets falt derfor også i god jord hos Jim Caviezel, som selv er en bekjennende kristen, og som ikke har gjort en film etter The Passion of Christ, som jeg skrev om her.

Filmfakta:

Paul, Apostle Of Christ
Drama, historie
Utgivelse
 2018, 23.03 USA
Andrew Hyatt
Manus forfatter: Terence Berden, Andrew Hyatt
Produsent: Terence Berden
Musikk: Jan A.P. Kaczmarek
Nasjonalitet: USA       
 1 time, 48 min
 TBA (ikke kommet på norsk kino enda!)

Offisiell filmtrailer kan sees på Youtube nedenfor.

Related Post

Kommentarer

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.