Grand Chess Tour 2019 – Finale

Home » Grand Chess Tour 2019 – Finale

Da er det endelig snart klart for finalen i Grand Chess Tour i 2019. Finalen vil bli utkjempet som en del av London Chess Classic, 2 - 8. desember 2019. Dette blir et av årets sjakkhøydepunkter for sesong 2019.

Semifinalen består av de 4 beste spillerne fra de syv turnerings-arrangementene for sesongen. For oss sjakkinteresserte blir dette virkelig spennende, da Magnus Carlsen er i kjempe god form.

I 2018 var det Hikaru Nakamura som vant Grand Chess Tour, da han slo Maxime Vachier-Lagrave. | Foto: Grandchesstour.org/

Grand Chess Tour i 2019 semi-finaler og poengsystem

Hver kamp vil bestå av klassisk, hurtig og lynsjakk-kamper. Spillerne vil spille 2 klassiske, 2 hurtige og 4 lynsjakk partier, både i semi-og finalen. 6 poeng blir tildelt for én seier, 3 poeng for uavgjort og 0 poeng for tap i klassisk spill. I hurtigsjakk partier får de 4 poeng for én seier, 2 poeng for uavgjort og 0 poeng for tap. I lynsjakk får spillene 2 poeng for én seier, 1 poeng for uavgjort og 0 poeng for tap.

Semi - finale 1

  • Magnus Carlsen (Norge)
  • Maxime Vachier-Lagrave (Frankrike)

Semi - Finale 2

  • Ding Liren (Kina)
  • Levon Aronian (Armenia)

Finalen spilles mellom vinner fra semi-finalene. Spillerne vil konkurrere om et premiefond på totalt $350 000, hvor vinneren tar med seg en imponerende premie på $150 000.

Magnus Carlsen imponerende seier i Tata Steel Chess India Rapid & Blitz 2019 i India. | Foto: Amruta Mokal.

Magnus Carlsen har spilt formidabelt i det siste. For en uke siden vant han med soleklar margin under Tata Steel Chess India Rapid & Blitz 2019 i India. Forruten om siste dag hvor han hadde litt mage trøbbel. Dermed blir det utrolig spennende finale i år, spesielt med en Magnus Carlsen i super form.

Vil ønske alle deltagere lykke til, og spesielt til vår egen mann Magnus Carlsen.

Programoversikt Grand Chess Tour 2019. Turneringen kan sees "Live" på grandchesstour.org.

Bilde heading av Piotr Makowski on Unsplash.

Kommentarer

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Hosted by Siteground | Powered by WordPress | Theme Astra Pro | Page Builder BeaverBuilder.

Secured by Sucuri

Kopirett © 2019 Tormod og Belkis Gundersen

Rull til toppen