Tur opp Hitlandsbakkane til demningen ved Bogtveitvatnet

Da bilen måtte innom Automester på Ådnekvam Auto, tok vi oss en tur opp Hitlandsbakkane til demningen ved Bogtveitvatnet. Område ligger mellom Salhus og Åsane og dette ble en gjøre-oss-kjent-tur. Vi ble virkelig begeistret for dette område som har fjell og natur i rikelig monn.

2016-okt-4-tur-til-hitlandsbakkane-25Endelig på fremme ved demningen ved Bogtveitvatnet med Høgstefjellet i bakgrunnen. 

Ønsker man å gå i fjellet f.eks på Høgstefjellet er det tilrettelagt med gode parkeringsmuligheter på toppen av Hitlandsbakkane. Langs Salhusvegen er det begrenset med parkeringsplass og kun én parkeringsplass plass ca. 100 meter øst for krysset til Baugtveitvegen.

2016-okt-4-tur-til-hitlandsbakkane-3Her er vi på vei inn Baugtveitvegen fra Salhusvegen i Åsane. 

Det første man kommer til er Hitland Gaard som har sine røtter fra 1788. Gården har i alle år vært regnet som et rekreasjonssted/turområde for nærmiljøet Salhus og Mjølkeråen.

2016-okt-4-tur-til-hitlandsbakkane-8Gården har bevart den gamle byggestilen og har gress på taket. 

På gården er det tilrettelagt for Selskapslokaler med alle rettigheter for inntil 60 personer. Lokal mat serveres i kulturhistoriske omgivelser hvor kultivert villsau er deres spesialitet.

2016-okt-4-tur-til-hitlandsbakkane-9Hitland Gaard ligger idyllisk innerst i dalen før Hitlandsbakkane og tilbyr kulturarrangement og har selskapslokaler for inntil 60 personer.  

2016-okt-4-tur-til-hitlandsbakkane-19Her er vi på toppen av Hitlandsbakkane hvor man passere det øvre gårdsbruket.

2016-okt-4-tur-til-hitlandsbakkane-27Ved Bogtveitvatnet ser man det majestetiske Høgstefjellet. 

Dette er et område vi skal prøve å utforske mer, og spesielt Høgstefjellet fristet. For flere turer i område f.eks. Tellevikafjellet se UT.no.

Video fra Hitlandsbakkane.


Bildegalleri.

Related Post

Kommentarer