På tur til Besseggen – Skal vi ringe etter helikopter?

Selv om det er noen år siden nå, det vil si august 2007, glemmer jeg aldri Besseggen! Historien må bare gjenfortelles, og la meg si det med en gang: Jeg angrer aldri på at jeg ble med på Besseggen, men hadde du spurt meg underveis...

2007-Aug-28 Besseggen-17Jeg visst ikke hva jeg hadde begitt meg ut på, og her er jeg ikke klar over hva som vente lengre fremme.  

Historien begynner med en invitasjon til å gå Besseggen sammen med noen barndomskamerater. Jeg bodde da i Drammen og fikk vite at det var en "god søndagstur". Vel, jeg var ikke i god form, eller for å si det rett ut; Jeg var utrent og overvektig. Jeg tenkte at litt frisk luft ikke kunne skade og det fikk jeg rikelige av.

2007-Aug-28 Besseggen-6Smilet var på plass i starten, men utviklet seg gradvis til grimas underveis.

Vi overnattet på en hytte og kjørte neste morgen til Gjendesheim. Her tok vi båten til Memurubu, og gikk over Besseggen og tilbake til Gjendesheim. Man kan også gå motsatt vei, men de fleste foretrekker denne veien fordi  det gir en luftigere opplevelse.

Besseggen er 13,3 kilometer lang, og det høyeste punktet ligger på 1743 moh. Beregn rundt 8 timer på hele turen.

2007-Aug-28 Besseggen-26Her er vi på vei opp Besseggen, Morten i spiss og leder vei, og jeg var helt ferdig før vi kom til selve eggen!

2007-Aug-28 Besseggen-31Endelig oppe, og nå kan vi nyte den fantastiske utsikten over Jotunheimen. 

På turen tullet en kamerat av meg; "Tormod skal vi tilkalle helikopter?" Jeg svarte oppriktig og ærlig: "Ja, jeg tror det."  Vi slapp heldigvis helikopter og 9 timer senere var vi tilbake i Gjendesheim. Knesmerter på nedstigningen var prikken over i en, og jeg måtte ta det ekstra rolig på slutten. Ned kom vi, og etter en dusj og en Pizza, har jeg vel aldri sovet så godt før.

Skal du gå denne turen bør du være normalt trent! Du kan se flere detaljer om turen på Ut.no.

Besseggen er en fantastisk tur! 

Related Post

Kommentarer