Oslo – Frognerparken og Vigelandsanlegget

Frognerparken er Norges mest besøkte severdighet og ble vedtatt fredet av Riksantikvaren etter kulturminneloven 13. februar 2009, som første park i Norge, under navnet «Frognerparken og Vigelandsanlegget».

FrognerparkenHer ser vi inngangen til Frognerparken i bakgrunnen.

Frognerparken inneholder Vigelandsanlegget hvor over 200 skulpturer og andre verker av Gustav Vigeland er permanent utstilt.

Min første tur til Frognerparken var for noen år siden nå, da jeg var ung og lovende. I det fine høst været var det en nytelse å gå rundt i parken, og jeg klarte ikke å bli like sint som "Sinnataggen."

Sinnataggen står på "broen" og jeg fikk faktisk et bilde av den bakfra, det forteller kanskje litt om min kunst kompetansen den gang. 

FrognerparkenStatue nr. 2 fra høyre er Sinnataggen som står på plassert på broen, sett bakfra.

FrognerparkenBilde av broen i Vigelandsparken, med statuer plassert på hver side.

Monolitten er en steinsøyle plassert på «Monolittplatået» i parken. Den ble ferdigstilt av Gustav Vigeland i 1943. Navnet antyder at skulpturen er hugget av en eneste granittblokk (gresk mono, 'én' og lithos, 'stein').

Frognerparken"Monolitten" er en søyle, som består av 121 figurer og er 17 meter høy.

FrognerparkenKvinne løper og løfter et lite barn opp foran seg. Bronsestatue på Broen i Vigelandsparken.

FrognerparkenFontenen er den eldste delen av Vigelandsparken og er modellert i 1909.

Vigelandsparken inneholder imponerende kunst og er verdt et besøk, og parken er helt gratis. Der er også en liten kafe ved inngangen hvor man kan få en kopp kaffe og noe å bite i.  

Visitnorway kan man lese mer om parken. 

Related Post

Kommentarer