Vettfjellet – Gamle damer fikk meg opp

Det er ikke hver dag gamle damer gir deg energi, men denne historien må du lese fra sommeren 2014.

Vettfjellet ligger på Helgelandskysten sør for Sandnessjøen. Du kjører riksvei 17 til Søvikstranda og tar av ved skiltet "De Syv Søstre, Søvikskaret." Her kan man parkere og gå flere turløyper, blant annet til Vettfjellet.

2014-juni-3 Vettfjellet-7Her er vi på vei opp til Vettfjellet, med Breitinden (910 moh) i bakgrunnen. 

Vi gikk ikke "rundturen" til Vettfjellet, dvs ned igjen på baksiden. Vi gikk rett opp og ned igjen. Turen tar ca 1 1/2 time.  Ut.no anbefaler å gå på baksiden om vinteren.

2014-juni-3 Vettfjellet-6Utsikt fra Vettfjellet og utover Helgelandskysten er utrolig.

Historien er ganske morsom. Halvveis til Vettfjellet var jeg helt utslitt. Begynte å gå tom for drikke og masten på toppen av Vettfjellet ga meg ikke mer motivasjon. Jeg hadde fått nok og ville ned igjen. Min kone ville til toppen, men sjefen begynte å gå ut i streik.

Så plutselig møtte vi to eldre damer, som var på vei ned fra Vettfjellet. Jeg fikk en skvett drikke av dem. Hun eldste spurte meg om vi skulle opp?

- Ja, vi skal opp, sa jeg. -Ja da får dere ha en fin tur videre, sa den pensjonerte damen og ruslet videre.

Jeg tenkte: hvis hun kom opp, så skal jeg komme opp om jeg må krype. Dama ga meg en energi-boost så det sang. Opp kom vi og det var en deilig følelse.

PS! Takk til hun damen som gav meg drikke og indre energi... Hun var ett godt forbilde den dagen.

Fotogalleri fra turen til Vettfjellet.

Related Post

Kommentarer