Biltur til Idse

Lørdag er for oss - utflukt dagen. Det er så kjekt å koble av fra alt det huslige, og komme seg ut på oppdagelsesreise. Vi bruker bilen og den er våre kjære arbeidshest som tar oss rundt, slik at vi kan oppleve nye steder og det som foregår lokalt på stedet. Denne lørdagen tok vi en biltur til øyen og stedet Idse.

Idse er en populær øy hvor mange Rogaendinger har hytte og som ligger øst for Stavanger. 

Idse er en øy øst for Stavanger. Man er nødt til å ta ferje enten fra Stavanger til Tau og kjøre via Jørpeland. Eller man kan kjøre Rv 13 fra Sandnes mot Forsand og ta Fergen M/F "Finnøy" fra Oanses - Lauvvik. Vi tok siste alternativ, og tok det er en fint rute.

Fra fergekaien på Lauvvik kan vi se innover Lysefjorden og Preikestolen i det fjerne.

Når du kommer over på til Oanes kjører du snaue 1 km og tar til venstre mot Idse på FV 495. Herfra går veien nordover langs kysten og forbi gårder og enslige hus. Over toppen før du kommer til Bruraviga får du enestående utsikt utover fjorden og landskapet.

I Bergsviga fikk vi selskap av en svane som ville vise seg frem.

Inne  på selve Idse kan du kjøpe jordbær og grønnsaker hos lokale bønder. Der er også et drivhus fult  av tomater. Krabben var visstnok utsolgt, stod det på et annet skilt.

En tur til Idse kan anbefales! Ta med kontanter, og humøret det spanderer øyen Idse!


Videoklipp

Bildegalleri

Related Post

Kommentarer